-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 06 22

Dėl ortopedijos priemonių siuntimų bus galima kreiptis rečiau – prailginti terminai

Žmonėms, kuriems reikalingos ortopedijos priemonės, į medikus dėl siuntimų galės kreiptis rečiau – prailginti priemonių galiojimo terminai, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
Senjorai mieste
Asociatyvi nuotr. / Justinos Lasauskaitės / 15min.lt nuotr.

Jos teigimu, tokiu būdu mažės eilės prie gydytojų kabinetų, gerės ortopedijos priemonių prieinamumas, bus taupomas pacientų laikas.

Krūties protezus nešiojančioms moterims pakartotinai protezą galės skirti ir šeimos gydytojas, o ne tik rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, ortopedas traumatologas, chirurgas, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas.

Cukriniu diabetu sergantiems asmenims prailgintas rekomendacijos dėl ortopedinės avalynės išdavimo laikas – nuo šiol ji galios metus, o ne pusmetį.

Be kita ko, specialistai primena, kad ortopedijos priemonėms, kurios kompensuojamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF), taikoma papildoma sąlyga – diagnozė turi būti patvirtinta radiologiniu būdu.

Nustatytas dvejų metų terminas, kiek galioja šio tyrimo rezultatai. Norint įsigyti kitą priemonę, radiologinį tyrimą teks pakartoti po dvejų metų – kad būtų įsitikinta, ar diagnozė nepasikeitė.

Ministerija taip pat skelbia ėmusis priemonių sudrausminti ortopedijos priemones išduodant piktnaudžiaujančias ortopedijos įmones ir gydytojus, kurie jas skiria.

„Sugriežtinus šių priemonių išrašymo tvarką, numatyta, kad visi duomenys apie diagnozes, pagal kurias skiriama ortopedijos priemonė, turės būti įvedami į privalomojo sveikatos draudimo informacinę sistemą „Sveidra“, – rašome pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad sugriežtintos sutarčių su nesąžiningomis įmonėmis nutraukimo sąlygos.

Taip pat atsiranda galimybė sutartis stabdyti – po ekspertizės pažymos registravimo ar gavus iš kompetentingų institucijų informaciją apie tikėtiną įmonės nusikalstamą veiką, dėl kurios galėjo būti padaryta žala PSDF.

Įmonės, pageidaujančios sudaryti sutartis, turės pateikti daugiau dokumentų, įrodančių veiklos skaidrumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius