-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 01

Didėja įkainiai už gydymo paslaugas

Nuo gegužės gydymo įstaigoms bus daugiau mokama už suteikiamas sveikatos priežiūros paslaugas, dėl to turėtų didėti algos medikams.
SAM ir VMVT vykdo tiekiamo maisto patikrinimą Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje
Ligoninėje / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Valstybinė ligonių kasa (VLK) nurodo, kad asmens sveikatos priežiūros paslaugų bazinės kainos padidintos ne mažiau kaip 10 procentų.

„Nuo gegužės 1 dienos perskaičiuotos ir patvirtintos naujos asmens sveikatos priežiūros paslaugų, kompensuojamų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, bazinės kainos. Jos didintos diferencijuotai, tačiau ne mažiau kaip 10 proc., uždirbtas papildomas lėšas gydymo įstaigoms rekomenduojama nukreipti asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių specialistų darbo užmokesčiui didinti“, – teigiama VLK komentare BNS.

Vyriausybė yra paskelbusi, kad nuo gegužės 1-osios medikų atlyginimai vidutiniškai turėtų didėti 20 proc., prioritetą teikiant mažiausiais uždirbantiesiems.

Pažymima, kad algos turėtų didėti ne tik gydytojams, bet ir slaugytojams, kitiems asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiantiems specialistams. Konkretus darbuotojų atlyginimo dydis priklausys nuo gydymo įstaigos vadovo sprendimo.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, šią savaitę dar turėtų būti pasirašomas sveikatos sistemos šakos kolektyvinės sutarties priedas, juo būtų įvestos medikų atlyginimų „grindys“.

Ministerijos duomenis, praėjusių metų antrą pusmetį gydytojų vidutinis darbo užmokestis siekė 1 564, slaugytojų – 793 eurus.

Anot VLK, medikų algoms didinti nuo gegužės papildomai numatyta beveik 100 mln. eurų iš PSDF ir PSDF rezervo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius