Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 21

Kaip mesti rūkyti: valia, vaistai, lazerinė terapija ar hipnozė – kokios priemonės tikrai padeda?

Mesti rūkyti – daugelio rūkorių svajonė, kuri atrodo nepasiekiama. Bandoma daug kartų, o kaskart, kai nepavyksta, mažėja pasitikėjimas savimi ir, atrodo, nebegąsdina nei pavojus sveikatai, nei rūkalų kaina, nei nemalonus kvapas. Tačiau yra keletas būdų, kuomet galima atsisakyti priklausomybės nikotinui nesiremiant vien valia.
Rūkalai
Rūkalai / „Philip Morris” / vaporesso / Mathew Macquarrie / Unsplash nuotr.

Neseniai Lietuvoje pradėjo veikti linija, kuria naudojantis padedama mesti rūkyti kalbant telefonu. Taip pat mūsų medicinos sistema siūlo nemokamą gydymą valstybinėse įstaigose. Respublikinio priklausomybės ligų centro (RPLC) Kauno filialo Ambulatorinio skyriaus vedėja Vilma Pukelevičienė teigia, kad nors lietuviai bando mesti rūkymą, pagalbos į specialistus kreipiasi vienetai. Atsisakyti rūkymo, kaip ir bet kurios priklausomybės, paprasčiau lankant psichologo konsultacijas, kurios taip pat siūlomos nemokamai.

Pašnekovė papasakojo apie tai, kokie gydymo būdai veikia Lietuvoje, kurias cigaretes rūkyti – pavojingiausia ir kitus niuansus, svarbius metant rūkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius