-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 19

Oro drėkintuvai – šaltojo sezono būtinybė

Pernelyg sausas namų ir biurų oras kenksmingas mūsų nosies gleivinei, odai, akims. O, jei dar žmogus alergiškas ir ilgai išbūna šildomose patalpoje, gali sunkėti ir jo kvėpavimas, atsirasti dirglumas, mieguistumas.
Oro drėkintuvas
Daugiau nei 70 proc. žmonių oro drėkintuvu naudojasi šildymo sezono metu / 123RF.com nuotr.

Visa tai atsiranda dėl uždaros patalpos ore susikaupusio didelio kiekio teigiamų jonų, kurie, mokslininkų teigimu, gali neigiamai veikti ir pschologinę žmonių būseną.

Taigi, kodėl niekas neatlieka tyrimų namų oro drėgnumui nustatyti ir kaip sau gelbėti šaltuoju metų laiku?

Ekspertai sutaria – norint apsaugoti kvėpavimo sistemą bei odą nuo drėgmės trūkumo sukeliamų problemų ir ligų šaltuoju metu, būtina drėkinti gyvenamąsias patalpas.

123RF.com nuotr./Oro drėkintuvai – komfortiškesnei šildymo sezono kasdienybei
123RF.com nuotr./Oro drėkintuvai – komfortiškesnei šildymo sezono kasdienybei

Vienas paprasčiausių būdų siekiant patalpoje padidinti drėgmės kiekį yra tiesiog atidaryti langą ir leisti šviežiam orui patekti vidun.

Tačiau žiemą patalpų ilgai nepavėdinsi, o drėkinti kambarius džiaustant drėgnus rankšluosčius ant radiatorių (kaip, kad tai darė ankstesnės kartos), sutikite, pasikeitus laikams, nėra jau taip patogu.

Kur kas modernesnis ir efektyvesnis būdas reikalingas namų ar biurų drėgmei patalpose palaikyti – oro drėkintuvas.

Pasitelkus jį ne tik išlaikysite komfortišką mikroklimatą vidaus patalpose, bet ir palepinsite savo odą, kvėpavimo takus, gleivinę, taip pat – kambarinius augalus ir net baldus.

123RF.com nuotr./Oro drėkintuvas užtikrina komfortiškesnę šildymo sezono kasdienybę
123RF.com nuotr./Oro drėkintuvas užtikrina komfortiškesnę šildymo sezono kasdienybę

Kaip išsirinkti tinkamiausią oro drėkintuvą?

Oro drėkintuvai – paprastas ir efektyvus būdas būdas reguliuoti patalpų drėgnumą pagal poreikį taip išvengiant sauso oro keliamų problemų. Drėkintuvų būna įvairių tipų – karštų, šaltų garų arba ultragarsinių.

UAB „Ligajos technika“ pardavimų vadovas Daniel Dubrovin išskiria klientų itin pamėgtą ultragarsinį drėkintuvą „Electrolux EHU 5015D Topline“.

Jis dėl itin patrauklaus dizaino pripažintas ir „RED DOT Design Awards“ prestižinio apdovanojimo laureatu. Juodas arba baltas drėkintuvas nedidukas, idealiai tinkamas 30 kvadratinių metrų patalpai drėkinti.

123RF.com nuotr./Oro drėkintuvas
123RF.com nuotr./Oro drėkintuvas

„Namuose ar biure geriausia jį įkurdinti kiek aukštėliau, ne ant grindų (kad neatsirastų garų sukelta bala). Puikiai tiks kėdė ar stalas, oro garintuvui reikia erdvės“, – pataria D.Dubrovin.

Kaip patrauklų ir funkcionalų namų gyventoją šį gaminį apibūdinantis specialistas prasitaria, kad naudotis juo daugiau nei paprasta: tereikia spūstelti vieną mygtuką ir pajusti, kaip kinta namo ar buto mikroklimatas.

„Drėgmės lygį patalpoje galima stebėti pagal drėkintuvo bako apšvietimo spalvą su novatoriška „Intelligent Pro“ technologija. Oranžinė spalva rodo, kad drėgmės lygis žemas, violetinė, kad normalus, o mėlyna, kad aukštas. Žinoma, jei pageidaujate, bako apšvietimą galite ir išjungti“, – tikina žinovas.

123RF.com nuotr./Oro drėkintuvai – greitoji pagalba alergiškiems žmonėms
123RF.com nuotr./Oro drėkintuvai – greitoji pagalba alergiškiems žmonėms

Kuo graso išsausėjęs patalpų oras?

Pagal Lietuvos higienos normas vidaus patalpų temperatūra šaltuoju metų laiku turėtų būti 18–22 laipsnių, o santykinė oro drėgmė – 40–60 proc.

Tačiau šildymo sezono metu, dėl reto patalpų vėdinimo minėtasis rodiklis sumažėja kone trečdaliu. Dėl išsausėjusios oro patalpose jautresnės tampa akys (gali ašaroti, parausti ragena).

Panašios problemos gali ištikti ir nosies gleivinę, ir veido odą. Išsausėjusi ši paburksta ir parausta, o tai reiškia, kad pablogėjo jos medžiagų apykaita, dėl šios priežasties ji tampa ypatingai jautri oro temperatūrų svyravimams, o jei dar prisideda žmogaus alerginiai sutrikimai, sausas oras tampa itin pavojingas.

"Ligajos technika" nuotr./Oro drėkintuvas
"Ligajos technika" nuotr./Oro drėkintuvas

Juolab dabar, kai dėl karantino šalyje, namuose praleidžiame itin daug laiko. Taigi rūpindamiesi odos drėgme ir jaunatviškumu, turime pasirūpinti namuose būtina drėgme. Ji padės išlaikyti sveiką odos spalvą ir stangrumą, užkirsti kelią aktyvėjančioms alergijoms.

Kada galime tikėtis pokyčio?

Jei patalpa nėra didelė, jau per pirmas oro drėkintuvo naudojimo valandas drėgmė pasieks reikiamą lygį ir situacija namuose ar biure pastebimai pasikeis. Per valandą padaugės 10 proc. drėgmės“, – aiškina daugiau nei dešimtmetį su oro drėkintuvais dirbantis pašnekovas.

Žinoma, jei tuo pat metu atidarysite patalpos langus ar duris, idealaus rezultato nesitikėkite. Oro garintuvų charakteristikos rašomos uždaroms patalpoms.

123RF.com nuotr./Interjeras
123RF.com nuotr./Interjeras

Todėl tas pats taikytina ir rekuperacijai, jei ši įjungta, viską ištrauks lauk. Tiesiog atkreipkite dėmesį į patalpos sandarumą.

Na ir, nepamirškite aromatizatoriaus funkcijos. Oro garintuvai leis pasilepinti kvapų terapijos mėgėjams.

Pakaks įlašinti kelis lašus pamėgto eterinio aliejaus ir atpalaiduojanti atmosfera garantuos kvapnų poilsį.

Kur galima įsigyti šių oro drėkintuvų?

Pasak UAB „Ligajos technika“ pardavimų vadovo D.Dubrovin, klientai ieško šios prekės internetu.

Taip pat jų galima įsigyti ir „Pigu.lt“, „Van2o.lt“, „Bausa.lt“, „Drekintuvai.lt“, „Orodievai.lt“, „Eoras.lt“, „Varlė“, „Bigbox“, „Avitela.lt” ir „Elektromarkt.lt” internetinėse parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius