-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 30

Premjeras su medikų profesine sąjunga tarsis dėl atlyginimų

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį susitinka su Lietuvos gydytojų sąjungos atstovais, tikėdamasis užbaigti derybas dėl atlyginimų didinimo.
Ligoninėje
Ligoninėje / 123RF.com nuotr.

„Susitikimo tikslas – sudėti taškus dėl sąlygų, kaip bus keliami atlyginimai, kokie bus terminai. Vyriausybėje vyks ir neeilinis posėdis, skirtas biudžeto aptarimui. Todėl norisi turėti aiškiai suderintą poziciją, nes ir Finansų ministerija yra pateikusi skaičiavimus, kokios yra biudžeto galimybės“, – BNS sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Anot jo, derybose taip pat bus siūloma diferencijuoti atlyginimų kėlimą, kad mažiau uždirbantiems medikams jie kiltų didesne proporcija.

„Pavyzdžiui, slaugėms, kurių situacija prasta, kurių atlyginimai mažiausi, gali būti didinama didesniu procentu negu tiems, kurių atlyginimai, lyginant su vidurkiais, yra pakankamai dideli. Visos detalės bus aptartos rytoj ir tikimasi išeiti su aiškiu sprendimu“, – teigė jis.

Pasak patarėjo, Finansų ministerija įvertino tiek nuosaikesnius Lietuvos gydytojų sąjungos, tiek ir į Asociacija susibūrusio Lietuvos medikų sąjūdžio pasiūlymus.

Gydytojų sąjunga nori susitarti dėl trejų metų medikų atlyginimų perspektyvos numatant, kad 2020 metais vidutinis gydytojo darbo užmokestis būtų 2,5 tūkst., slaugytojos – 1,2 tūkst. eurų. Tuo metu Lietuvos medikų sąjūdis keliasdešimties tūkstančių žmonių pasirašyta peticija iki šiol siekė, jog nuo sausio 1-osios visų medikų atlyginimai būtų didinami 30 procentų, tai, asociacijos skaičiavimais, biudžetui papildomai kainuotų mažiausiai 204 mln. eurų.

Sąjūdžio atstovai pripažįsta, kad greičiausiai teks susitaikyti su kompromisais. Premjeras praėjusią savaitę sakė, kad medikų atlyginimai galėtų didėti 20 proc. nuo gegužės, o jei bus galimybių, atlyginimų kėlimo pradžia gali ir ankstėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius