-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 20

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad mažėja kompensuojamųjų vaistų kainos

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino naują Kompensuojamųjų vaistų kainyną, kuris įsigalios nuo sausio 1 d. Jame – dar daugiau vaistų su mažesnėmis priemokomis pacientams, daugiau naujų vaistų ir veikliųjų medžiagų, kurių iki šiol nebuvo, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vaistai
Vaistai / 123rf.com nuotr.

Iš viso į naująjį Kainyną įrašyti – 2035 vaistai, iš jų net – 71. Tai reiškia, kad pacientai turės didesnį jų vartojamų vaistų pasirinkimą. Šįkart kainyne atsiranda nauja veiklioji medžiaga – vaistas Olodaterolum, skirtas lėtinei obstrukcinei plaučių ligai gydyti.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) duomenimis, 785 vaistams sumažėjo bazinės kainos. Todėl planuojama, kad per ketvirtį bus sutaupyta apie 0,5 mln. Eur, o per metus – 2 mln. Eur Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto (PSDF) lėšų. Tuo tarpu pacientų priemokos, sumažės 32 proc. vaistų pavadinimų.

„Šiandien akivaizdžiai matome, kad naujovė tvirtinti Kainyną kiekvieną metų ketvirtį pasiteisino. Jau jaučiamas ženklus kainų sumažėjimas, atsiranda vis naujų, pigesnių vaistų pavadinimų, o gamintojai ir toliau mažina kainas. Tad žmonėms galimybės įsigyti vaistus pigiau tampa vis realesnės“, – sako ministras A.Veryga.

SAM dėmesį, kad visos Kainyne lieka visos veikliosios medžiagos ir pacientai toliau galės jas rinktis, tik priemokos už daugelį vaistų bus mažesnės. Ministerijos duomenys rodo, kad pradėjus taikyti vaistų kainų mažinimo projektą, iki šių metų rugsėjo mėnesio vidutinė pacientų priemoka už kompensuojamuosius vaistus jau sumažėjo 1 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius