-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 20

Už kompensuojamuosius vaistus gyventojai šią liepą primokėjo mažiau nei pernai

Liepą gyventojų vidutinė priemoka vienam receptui siekė 4,7 euro, tą patį mėnesį pernai – 5,20 euro, rodo Valstybinės ligonių kasos (VLK) duomenys.
Vaistai
Vaistai / Vida Press nuotr.

Palyginti su šių metų birželio mėnesiu, liepą vidutinė priemoka skiriasi euru – birželį ji siekė 5,7 euro.

Rengiant naują kompensuojamųjų vaistų kainyną, kuris įsigaliojo liepą, Sveikatos apsaugos ministerija skelbė, kad žmonės, rinkdamiesi gydytojų skirtus kompensuojamuosius vaistus vaistinėse, turėtų sutaupyti apie 20 mln. eurų per metus.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbė, kad žmonės, rinkdamiesi gydytojų skirtus kompensuojamuosius vaistus vaistinėse, turėtų sutaupyti apie 20 mln. eurų per metus.

Iš viso per liepą gyventojai priemokoms už kompensuojamus vaistus išleido 3,78 mln. eurų – tai mažiau nei birželį. Tuomet priemokų suma siekė 5,2 mln. eurų. Tačiau šiam skirtumui įtakos galėjo turėti ne tik nuo liepos įsigaliojęs naujas kainynas, bet ir vaistų vartojimo sezoniškumas – tradiciškai liepą išrašoma mažiau receptų nei birželį.

Privalomojo sveikatos draudimo fondas už liepos mėnesį gyventojų pirktus kompensuojamus vaistus ir medicinos pagalbos priemones turės atseikėti apie 17,9 mln. eurų, birželį vaistams kompensuoti skirta 19,7 mln. eurų.

Rugpjūčio pradžioje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga Žinių radijui teigė, kad dėl naujo kainyno priemokos sumažėjo daugiau nei 600 vaistų. Ministerijos atstovė dienraščiui „Lietuvos žinios“ tada sakė, kad įsigaliojus naujam kompensuojamųjų vaistų kainynui, priemokos maždaug 200 kompensuojamųjų vaistų padidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius