Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2011 metų geriausiųjų studentų sportininkų pagerbimo ceremonija: ne viena pergalė įrašyta į sporto istoriją

Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA) kasmet pagerbia geriausiuosius 2011 metų Lietuvos studentus sportininkus. Šiais metais geriausiųjų pagerbimas vyko Kauno technologijos universitete (KTU).
Pagerbti 2011 metų geriausieji studentai sportininkai.
Pagerbti 2011 metų geriausieji studentai sportininkai.

LSSA prezidentas Česlovas Garbaliauskas iškilmėse padėkojo akademiniam jaunimui, treneriams ir visiems prisidėjusiems prie svarbių sporto pergalių, daugiausia dėmesio skyrė svarbiausiam šių metų studentų renginiui – pasaulio vasaros universiadai, kurioje šiemet lietuviai pelnė daugiausia medalių (5 aukso, 5 sidabro ir 3 bronzos).

Sveikinimo žodžius tarė ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys. Šie metai išsiskyrė sporto renginių gausa: pasaulio ir Europos čempionatai, tarptautinės varžybos, turnyrai, tad ir medalių laimėta tikrai nemažai. Kiekviena iškovota pergalė ar medalis įrašomas ne tik į Lietuvos, bet ir į pasaulio sporto istoriją.

Iki šiol kasmet vykdavo renginys, kuriame būdavo renkamas geriausiųjų Lietuvos studentų sportininkų dešimtukas, tačiau šiemet dėl iškovotų medalių gausos nutarta surengti dviejų dešimtukų (merginų ir vaikinų) rinkimus. Į apdovanojimų ceremoniją studentų sportininkų lyderiai – nei merginų atstovė Vilija Sereikaitė, nei vaikinų atstovas Giedrius Titenis – neatvyko, nes šiuo metu jie treniruojasi užsienyje.

Taip pat buvo pagerbti geriausieji studentų krepšinio, futbolo ir tinklinio lygų studentai sportininkai. Į sportinių žaidimų dešimtuką pateko: krepšinio lygos atstovai Eglė Tarasevičiūtė (VDU) ir Gediminas Orelik (KTU), futbolo – Vaidas Viktoravičius (ŠU), paplūdimio tinklinio – Rima Rameikaitė ir Mantvydas Šuklys (MRU), salės tinklinio – Žydrė Guobytė (LKKA) ir Andrius Gaidys (LEU). Taip pat pagerbtos net trys geriausiosios šių metų komandos: Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ (šiemet septintą kartą tapusi pasaulio čempione, tiek pat kartų ir Europos čempionė), VDU vaikinų krepšinio komanda (šiemet penktą kartą apgynusi Europos universitetų čempionų vardą ir ne pirmus metus laimėjusi aukso medalius SELL studentų žaidynėse) ir Lietuvos studenčių dviratininkių komanda (pasaulio vasaros universiadoje iškovojusi aukso medalį). Universitetų geriausiesiems sportininkams bei jų treneriams buvo įteiktos padėkos.

Dešimtukus renka Lietuvos studentų sporto asociacija (LSSA) iš kandidatų, kuriuos siūlo universitetų sportine veikla besirūpinančių sporto klubų, kūno kultūros katedrų, sporto centrų vadovai. LSSA aktyvistai neslėpė, kad nuveikti tiek daug darbų nepavyktų vieniems, be universitetų sporto klubų, centrų vadovų pagalbos – jie padėjo surengti šalies studentų čempionatus, prisidėjo prie SELL studentų žaidynių organizavimo ir gelbėjo rengiantis pasaulio vasaros universiadai. Iškilmėse sporto vadovai irgi nebuvo pamiršti, jiems įteiktos dovanėlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius