Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 03

100 eurų kompensacijas siūloma numatyti visiems į darželius nepatekusiems vilniečių vaikams

Sostinės taryba svarsto Vilniaus valdančiųjų socialdemokratų siūlymą, kad 100 eurų kompensacijos iš savivaldybės biudžeto būtų skiriamos visiems ikimokyklinio amžiaus vaikams, kurie nepateko į savivaldybės darželius. Trečiadienį Vilniaus tarybai pritarus, projektą toliau svarstys savivaldybės komitetai.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Vaikų darželis

Šiuo metu 100 eurų kompensacijos skiriamos tik privačius darželius, su kuriais savivaldybė sudariusi sutartis, lankantiems vaikams.

Kaip teigė frakcijos vardu siūlymą pristatęs vicemeras Gintautas Paluckas, pernai numačius kompensacijas, tarp jomis pasinaudojusiųjų buvo apie trys ketvirtadaliai vaikų, kurie ir iki tol jau lankė privačius darželius, tad, jo nuomone, ir taip turėjo finansines galimybes tai daryti.

„Naujai kompensacijomis pasinaudojo apie tūkstantis vaikų arba šeimų. Turime unikalią keistą situaciją, kai tie, kas turėjo galimybę eiti į privačius darželius, turėjo finansines galimybes mokėti už ikimokyklinį ugdymą, tie gavo šią galimybę, tie, kam trūko tik šiek tiek iki tos galimybės, gavo 100 eurų. Tuo metu tie, kurie neturėjo jokių galimybių, nieko negavo. Tai unikalus teisingumo supratimas“, – sakė vicemeras.

Jis sutiko, kad tokiam siūlymui įgyvendinti reikėtų nemažų papildomų biudžeto išlaidų, tačiau jas esą būtų galima rasti, „jei būtų politinė valia“.

BNS jis patikslino, kad kompensacijoms vienam vaikui per metus prireiktų apie tūkstančio eurų, tad galutinė suma priklausys nuo nepatekusiųjų skaičiaus.

„Mes turime 7 tūkst. eilėje stovinčiųjų, bet dalis jų papuola, dalis nepapuola ir nueina į privačius darželius. Kokia bus dalis, nėra aišku, galime prognozuoti, kad bus galbūt kokie 3 tūkst., gal 2,5 tūkst., priklausys nuo to, ar atidarysime savo darželius. Nėra aiškaus apibrėžtumo, bet gali kainuoti nuo 2 iki 3 mln. eurų per metus“, – sakė jis.

Tarybos nariai taip pat ragino savivaldybę atlikti skaičiavimus, kokį efektą davė 100 eurų kompensacijos. R.Šimašius žadėjo rezultatus pateikti šį pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius