Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24

Kaip Vilniuje atrodys rekonstruotas Lazdynų baseinas

Vilniaus miesto savivaldybės Lazdynų sveikatinimo centro architektūrinės idėjos parengimo paslaugų konkurse pasiūlymus pateikė 7 dalyviai (vienas atmestas). Apytiksliai po poros savaičių, išnagrinėjus projektuotojų kvalifikaciją, bus išrinktas nugalėtojas.
Lazdynų baseino projektai
Lazdynų baseino projektai / Vilniaus m. sav. nuotr.

Laimėtojas turės suprojektuoti naują, atitinkantį FINA (Tarptautinės plaukimo federacijos) reikalavimus, sveikatinimo centrą, kuriame veiks vieni moderniausių Baltijos šalyse  25 ir 50 metrų plaukimo baseinai.

50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – šuoliams į vandenį. Reguliuojamas baseino gylys suteiks galimybę centre treniruotis ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems norintiems: vandens pramogų mėgėjams, senjorams, vaikams, mamytėms su mažyliais, neįgaliems žmonėms. Centre bus šiuolaikiški persirengimo kambariai, pagalbinės patalpos kitoms sporto šakoms, modernūs dušai, keletą šimtų vietų tribūnos, automobilių stovėjimo aikštelė.

Nugriovus senąjį Lazdynų baseiną, Vilniuje planuojama statyti daugiafunkcį sveikatinimo centrą, kurio vertė sieks iki  80 mln. litų. Projektavimo paslaugų sutarties terminas – iki 12 mėn., po to iš karto planuojami statybos darbai.

Šis projektas miesto savivaldybės koridoriuose klaidžioja jau ne vienerius metus, nes Lazdynų baseinas yra apgailėtinos būklės. Tačiau iki šiol lėšų sugebėta surasti tik smulkiems kosmetiniams remontams. Prieš kelerius metus nuspręsta, kad kapitaliai remontuoti baseino neverta, geriau griauti ir statyti naują.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius