-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 07

Artūras ir Agnė Zuokai kartu su „Azzaros“ fondu dovanoja Ukrainai mobilią medicinos kliniką

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė bei jos vadovaujams „Azzaros“ fondas Vilniaus miesto ir visos Lietuvos vardu į sostinę atvykusiai Lvovo (Ukraina) delegacijai įteikė mobilią kliniką, kuri, esant reikalui, gali būti naudojama kaip operacinė. Prie šios iniciatyvos prisideda ir UAB „Spektramed“ su jos vadovu Jonu Žiburkumi priešaky, – jie dovanoja medicininį prietaisą elektrokardiogramoms atlikti.
Mobili medicinos klinika
Mobili medicinos klinika / Vilniaus sav. nuotr.

„Mes visi tikimės ir laukiame, kad įtampa, kuri šiandien tvyro Ukrainoje, greitai atslūgs. Tačiau visuomet reikia būti pasiruošus situacijoms, kurios nuo tavęs dažnai nepriklauso. Klinika ant ratų labai naudinga, ir šiuo metu labiau reikalinga Ukrainai nei mums. Šią dovaną įteikiame vilniečių ir visos Lietuvos gyventojų vardu“, – sakė Vilniaus meras A.Zuokas.

42 kv. m  (13 m ilgio ir 3,2 m pločio) kvadratinių metrų priekaboje yra įrengta nedidelė registratūra, medicininės apžiūros kabinetai, pacientų salytė, šildymas ir kondicionavimas, joje sumontuota ir medicinos įranga, kurios vertė – beveik 500 tūkst. Lt.

Vilniaus sav. nuotr./Mobili medicinos klinika
Vilniaus sav. nuotr./Mobili medicinos klinika

A.Zuokienė teigia, kad šiuo žingsniu taip pat norima paraginti Lietuvos įmones, organizacijas, pavienius asmenis  pagalvoti, kuo gali padėti Ukrainos tautai šiuo sunkiu jiems laikotarpiu.

„Mes pasidalinsime naudinga informacija apie prevencinių programų organizavimą Lietuvoje, paaiškinsime, kaip panaudoti mobilią medicinos kliniką. Tikiuosi, kad mūsų patirtis itin pravers Ukrainai“, – sakė A.Zuokienė.

Vilniaus sav. nuotr./Artūras ir Agnė Zuokai su Ukrainos atstovais
Vilniaus sav. nuotr./Artūras ir Agnė Zuokai su Ukrainos atstovais

Pasak iniciatyvos pristatyme dalyvavusio Ukrainos ambasadoriaus Valerijaus Žovtenko, Ukrainos žmonės yra labai dėkingi Lietuvai – šiuo metu tokio pobūdžio pagalba labai reikalinga ir svarbi – Ukrainos žmonės jaučia nuoširdų Lietuvos žmonių palaikymą, paramą, visa tai suteikia jiems jėgų ir stiprybės.

Kadangi priekaba yra mobili, ji, esant reikalui, gali būti lengvai perkeliama į kitą vietą – mažą miestelį, mažą gatvelę, kitą kaimą. Taip pat, esant ekstremalioms situacijoms, klinikoje gali būti saugiai operuojami sužaloti asmenys. Kitais atvejais ji gali būti naudojama ir įvairioms prevencijos programoms vykdyti. Mobilus medicinos punktas yra pagamintas Olandijoje.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Vilniaus sav. nuotr./Mobili medicinos klinika
Vilniaus sav. nuotr./Mobili medicinos klinika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius