Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

Artūras Zuokas susitiko su Jungtinių Arabų Emyratų valstybės ministru

Ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje su meru Artūru Zuoku susitikęs Jungtinių Arabų Emyratų valstybės ministras J. E. dr. sultonas Achmedas Al Jaberas domėjosi perspektyviais Vilniaus investiciniais projektais.
Sultonas Achmedas Al Jaberas ir Artūras Zuokas
Sultonas Achmedas Al Jaberas ir Artūras Zuokas / Vilniaus m. savivaldybės nuotr.

Aukšto rango svečią ypač sudomino miesto oro bendrovė „Air Lituanica“, atsinaujinančios saulės energijos modulių gamybos technologijos. Taip pat aptarti Lietuvos sostinės ir JAE kultūrinio bendradarbiavimo planai.

J.E. sultonas Al Jaberas yra JAE valstybė sekretorius, ministras be portfelio bei asmeninis JAE Ministro Pirmininko patarėjas, taip pat kompanijos „Masdar“ vadovas. Pastaroji šiuo metu plėtoja miesto, kuriame šilumos ir elektros energija bus gaminama naudojant tik saulės ir kitus atsinaujinančiuosius energijos šaltinius, projektą.

Miesto „Masdar“ statybos pradėtos 2006 m. o pabaigti jį planuojama 2015 m.  Tai bus pirmasis pasaulyje miestas , kuris neišmes į aplinką anglies dvideginio ir nesukurs jokių atliekų. Planuojama, kad jame gyvens 45-50 tūkst. žmonių. Šio projekto kaina – 22 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius