2014 10 27

Gausiai padegėlių šeimai iš Rasų gatvės savivaldybė pasiūlys du socialinius butus

Padegėlių šeimai iš Rasų gatvės Vilniaus miesto savivaldybė artimiausiu metu ketina suteikti du socialinius butus. Taip šiandien nuspręsta sostinės mero Artūro Zuoko pasitarime su atsakingais savivaldybės atstovais.
Ugniagesiai. Asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai. Asociatyvi nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Vilniaus žinios

Socialiniame būste, esančiame  Rasų g. 24–3, kuriame gyveno septynių asmenų šeima, šių metų spalio 15 d. kilo gaisras.

Sudegusio būsto nuomininkai  kreipėsi į Savivaldybės atsakingus specialistus,  pateikdami prašymą išnuomoti jiems kitas gyvenamąsias patalpas, tačiau nepateikė  būtinų šiai procedūrai dokumentų – asmens tapatybės dokumentų, Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pažymos.

Gavus reikiamus dokumentus, artimiausiu metu  Savivaldybėje šis klausimas bus svarstomas  nustatyta tvarka  Negyvenamų ir gyvenamų pastatų ir patalpų komisijos posėdyje.  Atsižvelgus į komisijos išvadas, bus sprendžiama, ar būstas bus remontuojamas,  ar remontas – ekonomiškai tikslingas, ar  šeimai turi būti siūlomos kitos tinkamos gyventi patalpos.

Vadovaujantis Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti bei daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymu, Savivaldybės gyvenamosios patalpos išnuomojamos ir neįrašytoms į sąrašus šeimoms ir asmenims, netekusiems būsto dėl gaisrų, potvynių, stiprių vėjų ar kitų nuo žmogaus valios nepriklausančių aplinkybių, taip pat šeimoms, auginančioms penkis ir daugiau vaikų, ir šeimoms, kurioms vienu kartu gimsta trys ar daugiau vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius