Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

Geriausi išmanaus miesto ekspertai konsultuos Vilnių

Aplenkęs daugiau nei 100 pasaulio miestų, Vilnius išsikovojo IBM Smarter Cities Challenge (angl. – IBM iššūkis išmanesniems miestams) stipendiją ir dar šiemet gaus geriausių pasaulio ekspertų iš IBM konsultacijas apie miesto transportą, jo reguliavimą, išmaniųjų sistemų tobulinimą ir tinkamą duomenų panaudojimą. Konsultacijų, kurias apmokės IBM, vertė – 500 tūkst. JAV dolerių (apie 1,35 mln. Lt).
Pavasariškas šeštadienis Vilniuje
Pavasariškas šeštadienis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tokios kompanijos, kaip IBM tarptautinių ekspertų nuomonė ir rekomendacijos Vilniui bus didelė ir svarbi pagalba tobulinant sistemas, kurios jau yra įdiegtos. Tai išskirtinė proga, kai tokio aukšto lygio specialistai pateiks idėjas, kaip toliau plėtoti ir kokias inovacijas diegti miesto transporte – pradedant integruotu eismo valdymu, baigiant viešojo transporto kokybe“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak Vilniaus m. tarybos narės, „Smart Vilnius“ projekto iniciatorės ir koordinatorės Indrės Jakaitytės, šis laimėjimas rodo, kad Vilnius, kaip išmanus miestas, įdomus pasaulinio lygio ekspertams ir vykdo teisingus pokyčius.

„Smart Vilnius projektas dar tik įsibėgėja, todėl visa komanda su nekantrumu laukiame pasaulinio lygio ekspertų įžvalgų. Šeši IBM ekspertai Vilniuje praleis 3 savaites, per kurias analizuos transporto sistemų duomenis, susitiks su savivaldos, verslo ir kitų susijusių organizacijų atstovais bei pateiks savo išvadas ir pasiūlymus“, – sako I.Jakaitytė.

IBM viceprezidentė „Global Citizenship Initiatives“ programai Jennifer Crozier pasveikino visų miestų ir regionų atstovus, kurie laimėjo IBM Pažangesnių miestų programos stipendijas. Ji patikino, kad bendradarbiaujant su IBM ekspertais, vietos valdžios institucijos gaus vertingų patarimų, kad galėtų tinkamai plėtoti išmaniuosius sprendimus.

Iššūkis išmaniesiems miestams yra elitinė programa, kurios metu per pastaruosius trejus metus iš daugiau kaip 500 teikusių paraiškas savivaldybių gauti konsultacijas atrinkta vos 116. Tai, kad IBM atrenka paraišką reiškia miesto siekį patobulinti esamas sistemas ir taip išspręsti kylančias problemas, kurios yra itin svarbios gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius