-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 15

Investuotojai iš Vengrijos susidomėjo Nacionalinio stadiono statybomis

Vilniaus savivaldybė antradienį pranešė, kad vicemeras Romas Adomavičius susitiko su vengrų įmonės vadovais, kurie domėjosi daugiafunkcinio Sveikatinimo, švietimo ir užimtumo komplekso statybomis Šeškinėje. Tai yra tas pats prieš kelis dešimtmečius pradėtas ir niekaip nepabaigiamas Nacionalinis stadionas.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atvykėliams iš Vengrijos pristatyta projekto koncepcija – siekiama, kad šiame komplekse būtų patenkinti  ne tik sporto, bet ir gerokai platesni gyventojų ir miesto svečių poreikiai. Šio objekto Vilniuje atsiradimas skatintų sveikatinimo, švietimo ir užimtumo veiklas, taip pat jis būtų itin naudingas ir regioniniu lygmeniu.

Centrinė projektų valdymo agentūra, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, šiuo metu rengia šio komplekso investicinį projektą. Jį ketinama įgyvendinti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu (VPSP), kadangi privataus partnerio įtraukimas nuo projektavimo etapo užtikrintų Komplekso vystymo ir veiklos sąnaudų optimizavimą, aiškumą dėl prognozuojamų pajamų dydžio ir netinkamų išlaidų finansavimo šaltinių.

2014 m. gegužės 26 d. Lietuvos Respublikos ministro pirmininko potvarkiu sudaryta Komplekso projekto įgyvendinimo koordinavimo darbo grupė, kuriai pavesta koordinuoti investicinio projekto parengimą, dokumentų, reikalingų kompleksą įgyvendinti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės būdu, tvirtinti projekto įgyvendinimo veiksmų planą. 

Kartu su Komplekso atsiradimu būtų sutvarkyta ir įrengta infrastruktūra –  aplinka, keliai, privažiavimai, automobilių statymo aikštelės, dviračių takai, inžinerinių tinklų įrengimas ir kt. Projekto dalyviai – Vilniaus miesto savivaldybė, Vyriausybė, Vidaus reikalų, Finansų ministerijos, Centrinė projektų valdymo agentūra.

Anksčiau skelbta, kas projektas kainuos apie 270 mln. Lt, bet jeigu jam pritars Europos Komisija, dalis lėšų bus skirta iš 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius