-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 01

Kaziuko mugės organizatoriui Vyteniui Urbai – Žygimanto Augusto medalis

Kaziuko mugės organizatoriui, ilgamečiam šios mugės organizatoriui, senųjų kultūros paveldo tradicijų saugotojui ir puoselėtojui Vyteniui Urbai Vilniaus rotušėje iškilmingai įteiktas Žygimanto Augusto medalis.
Vytenis Urba apdovanotas Žygimanto Augusto medaliu
Vytenis Urba apdovanotas Žygimanto Augusto medaliu / Vilniaus m. sav. nuotr.

„Džiaugiuosi galėdamas įteikti patį garbingiausią miesto apdovanojimą, aukščiausią miesto žymenį V.Urbai. Šiandien puiki proga padėkoti, kad kuriate šią šventę. Neveltui kadaise Vytenis buvo legendinės Vilniaus krepšinio komandos „Statyba“ narys. Gal todėl įaugę į kraują – projektuoti, statyti, kurti.

Linkiu ir toliau puoselėti mūsų senąsias tradicijas, saugoti kultūros paveldą. Vytenis – iš tų keistuolių gerąja prasme. Žinau tikrai, kad Kaziuko mugės ne tik dažniausiai, bet beveik visada būna organizatoriams nuostolingos, tačiau šis paprastas nepaprastas žmogus jau daugelį metų „serga“ šiuo reikalu – atiduoda idėjas, širdį, jėgas, lėšas. Tokių keistuolių dėka miestas tampa geresnis ir gražesnis. O Vilnius be Kaziuko nebūtų Vilnius“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus m. sav. nuotr./Vytenis Urba apdovanotas Žygimanto Augusto medaliu
Vilniaus m. sav. nuotr./Vytenis Urba apdovanotas Žygimanto Augusto medaliu

V.Urba Vilniaus ir Lietuvos tautodailininkams pažįstamas nuo 1991 metų, kai Vilniuje buvo atgaivinta Kaziuko mugės tradicija, o Vytenis Urba tapo šio renginio organizatoriumi. Kaziuko mugė yra unikalus Lietuvos reiškinys – daugelį metų ši šventė išlieka savotiška Vilniaus miesto „vizitine kortele“, prie kurios įvaizdžio kasmet naujomis idėjomis, tačiau palaikančiomis senąsias tradicijas, prisideda V.Urba.

„Jaučiuosi ir esu labai pagerbtas, pakylėtas po tokių gražių žodžių. Džiugu, kad renginiai pavyksta, kad Kaziuko mugės geografija plečiasi tolyn už Vilniaus ir Lietuvos ribų, kad jos laukia kaimyninės, ir ne tik, užsienio šalys, kad šitaip galime nešti mūsų šalies kultūros paveldą į daugelį pasaulio šalių, ir svečias šalis priartinti prie mūsų. Dėkoju savo šeimai, komandai ir savivaldybei už pagalbą, palaikymą, paramą – mes drauge galime labai daug“, – sakė V.Urba.

Vilniaus m. sav. nuotr./Vytenis Urba apdovanotas Žygimanto Augusto medaliu
Vilniaus m. sav. nuotr./Vytenis Urba apdovanotas Žygimanto Augusto medaliu

Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės medaliai yra vieni iškiliausių Vilniaus miesto apdovanojimų. Medalis teikiamas kartą metuose atsižvelgiant į kandidatų nuopelnų svarbą per pastaruosius 10 metų, įvertinant jų visuomeninę ir profesinę veiklą Vilniaus miestui ir vilniečių labui.

Šiais medaliais, įsteigtais 2000 m., jau apdovanota 15 šalies šviesuolių, kurių dauguma dalyvavo ir šiose iškilmėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius