-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 12 07

Kitąmet sostinės gatvėmis riedės 150 šiuolaikiškų autobusų 

Sostinės Taryba trečiadienį pradėjo svarstyti  naujų autobusų įsigijimą.  Kitų metų rudenį „Vilniaus viešasis transportas“ planuoja įsigyti 150 naujų  – 100 dviašių ir 50 triašių – žemagrindžių autobusų, atnaujindamas apie 40 proc. viso autobusų parko.
Viešasis transportas
Viešasis transportas / Sauliaus Žiūros nuotr.

Artimiausiu metu bus skelbiamas atviras tarptautinis konkursas.

Konkurso nugalėtojas visą sutarties laikotarpį – 8-erius metus – privalės rūpintis autobusų priežiūra ir remontu. Atviro tarptautinio konkurso rezultatai bus vertinami pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo kriterijus – nuomos kainą, autobusų degalų sąnaudas ir autobusų pristatymo terminus.

Savivaldybės tikslas – kad miesto gatvėmis važinėtų tik naujas viešasis transportas.

„Įsigijusi naujus autobusus bendrovė galės gerokai sumažinti eksploatacijos sąnaudas, teikti inovatyvias, greitas ir kokybiškas paslaugas miestiečiams bei lygiomis sąlygomis konkuruoti su privačiais vežėjais Vilniaus miesto savivaldybės skelbiamuose maršrutų nuomos konkursuose”, – sakė „Vilniaus viešojo transporto” vadovas Gintaras Maželis.

Įsigijus autobusus veiklos nuomos būdu įmokos už juos bus išdėstytos tolygiai, per visą sutarties laikotarpį. Pasibaigus veiklos nuomos sutarčiai bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ turės galimybę šiuos autobusus įsigyti už likutinę vertę, arba juos grąžinti atgal tiekėjui. Planuojamų įsigyti autobusų kaina paaiškės tik konkurso metu.

Sostinės savivaldybė planuoja atnaujinti ne tik autobusų, bet ir troleibusų parką. Per ateinančius dvejus metus iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų ketinama įsigyti ir apie 35 naujus troleibusus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius