Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Laisvės kovotojų niekinimu kaltinamas D.Udrys kreipėsi į etikos komisiją

Savivaldybės įmonės „Go Vilnius“ vadovas liberalas Darius Udrys, kontroversiškai pasisakęs apie Lietuvos partizanus socialiniame tinkle „Facebook“, dėl Vilniaus miesto tarybos nario konservatoriaus Adomo Bužinsko kaltinimų kreipėsi į Vilniaus miesto tarybos etikos komisiją.
Darius Udrys
Darius Udrys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot D.Udrio, A.Bužinskas klaidingai interpretavo jo žodžius: „A.Bužinskas vienareikšmiškai ir tiesiogiai siekia pakenkti mano reputacijai ir geram vardui, kvestionuoja mano ištikimybę Lietuvai. Tokie miesto tarybos nario pareiškimai kursto neapykantą ir nesantaiką visuomenėje, ir kenkia Vilniaus reputacijai“.

Trečiadienį išplatintame pranešime teigdamas, kad paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, D.Udrys pranešė, kad jo advokatas oficialiai kreipėsi į Vilniaus miesto tarybos etikos komisiją, kad ši ištirtų ir pateiktų vertinimą, ar A.Bužinsko veiksmai suderinami su etikos normomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adomas Bužinskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adomas Bužinskas

„Aš gerbiu laisvės kovotojų atminimą ir nekvestionuoju pasipriešinimo okupacijai teisėtumo. Lietuva yra garbinga šalis, pasirinkusi laisvės ir demokratijos kelią. Dėl to yra ne tik kiekvieno lietuvio teisė bet ir pareiga drąsiai gvildenti ir vertinti mūsų šalies praeitį ir dabartį, ir iš to mokytis. Bandymai įbauginti ir užčiaupti tuos, kurie atvirai ir be baimės kelia mūsų šaliai svarbius klausimus yra nesuderinami su mūsų Konstitucijoje ir įstatymuose įtvirtintomis demokratinėmis vertybėmis. Tie, kas taip elgiasi užkerta Lietuvai kelią į pilietišką visuomenę, kurią keliame sau, kaip idealą“, – teigia D.Udrys.

Birželio 1-ąją socialiniame tinkle „Facebook“ prasidėjusioje diskusijoje buvo aptariamas originalus dokumentas – rezistencijos kovų metu platintas atsišaukimas, kuriame rašoma „Kolchozas – badas ir vergija. Kam brangi gyvybė, meskite išdavikišką tautai kolchozų organizavimo darbą! Mirtis išdavikams. Partizanai“.

D.Udrys į įkeltą nuotrauką su atsišaukimu sureagavo replika „O žudyti kolchozų organizatorius – moralu?“ Jis taip pat klausė: „Pagal kokią definiciją kolūkio organizavimas prilygsta nusikaltimui prieš žmoniją, už kurį etikos normos leidžia grasinti nužudymu?“, o vėliau įdėjo citatą su terorizmo apibrėžimu.

Į tai jautriai sureagavo daugelis diskusijos dalyvių.

TS-LKD atstovai kelia klausimą, ar D.Udrys gali toliau eiti pareigas, kai „Lietuvos partizanų ginkluotą pasipriešinimą okupacinei sovietų valdžiai prilygino terorizmui“ ir savo pasisakymais „įžeidė šimtus tūkstančių nuo okupacijos nukentėjusių asmenų ir jų šeimų“. Pažymima, kad tokie pareiškimai „suduoda stiprų smūgį ne tik jo asmeninei, bet ir „Go Vilnius“ bei Vilniaus miesto savivaldybės reputacijai“.

„Nesuvokiama, kaip vakarietiškai valstybinei įstaigai gali vadovauti žmogus, kuris ne tik neišmano mūsų istorijos, tačiau savo pasisakymais viešojoje erdvėje niekina Lietuvos laisvės kovotojus ir skleidžia Lietuvos valstybingumo svarbą nuvertinančias istorines interpretacijas. Tokie Vilniaus savivaldybei pavaldžios viešosios įstaigos vadovo pasisakymai yra skandalingi ir turi būti griežtai įvertinti miesto vadovų“, – išplatintame pranešime teigia Seimo TS-LKD frakcijos narys Adomas Bužinskas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl žeidžiančio pasisakymo „Facebook“ tinkle raginama įvertinti „Go Vilnius“ vadovo atsakomybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius