Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 17

Lukiškių aikštėje Vilniuje rengiamas mitingas dėl Vyčio paminklo

Penktadienį Vilniuje, Lukiškių aikštėje, visuomenininkai rengia mitingą, kad palaikytų sumanymą šioje aikštėje statyti Vyčio paminklą.
Vytis Lukiškių aikštėje
Vytis Lukiškių aikštėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Situacijoje, kai rizikuojame Lukiškių aikštę iki pagrindinių Lietuvos šimtmečio renginių palikti be svarbiausių memorialinių ir simbolinių akcentų, įkūnijančių Tautos valią būti laisva ir jos nesuskaičiuojamas aukas, šimtmečiais sudėtas kovoje už Nepriklausomybę, visuomenė yra priversta reaguoti ir ginti savo teisę į politinių sprendimų priėmimo kontrolę bei reikalauti juos neatsakingai priimančių politikų atsakomybės“, – teigiama asociacijos „TALKA kalbai ir tautai“ pareiškime.

Visuomeninis Vyčio paramos fondas savo iniciatyva surengė paminklo Lukiškių aikštėje konkursą ir nugalėtoju paskelbė skulptoriaus Arūno Sakalausko sukurtą stilizuoto Vyčio skulptūrą.

Protesto akcijos rengėjai reikalauja „nutraukti mėginimus sutrukdyti Laisvės memorialo Lukiškių aikštėje statybas, vykdyti Seimo ir tautos daugumos siekį čia pastatyti Vyčio monumentą žuvusiems už Lietuvos laisvę, į memorialo projekto tobulinimą įtraukti Vyčio paramos fondo konkursą laimėjusio projekto autorius ir kitus monumentalios skulptūros žanrą išmanančius ir pripažįstančius kūrėjus, bei griežtai laikantis šio žanro reikalavimų, monumentą statyti aikštės centre and Aukų gatvės ašies, ir vengiant nereikalingos skubos, memorialą užbaigti jubiliejiniais 2018 metais, bet nebūtinai susiejant su 2018 m. vasario 16 d.“

Visuomeninis Vyčio paramos fondas savo iniciatyva surengė paminklo Lukiškių aikštėje konkursą ir nugalėtoju paskelbė skulptoriaus Arūno Sakalausko sukurtą stilizuoto Vyčio skulptūrą.

Kultūros ministerija savo ruožtu inicijavo kūrybines dirbtuves dėl memorialo Lukiškių aikštėje Vilniuje sukūrimo. Šių dirbtuvių laimėtoją planuojama paskelbti lapkričio 24-ąją, o pats paminklas turėtų būti pastatytas iki kitų metų gruodžio, teigia Kultūros ministerija.

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius