Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 12

Muziejui reikia JŪSŲ šiukšlių

Iki šių metų rugsėjo 16 dienos Energetikos ir technikos muziejus (Rinktinės g. 2, Vilnius) kviečia antrines žaliavas keisti į nemokamą apsilankymą muziejuje. Ši akcija – viena iš visuomenės aplinkosauginio švietimo projekto „Ne viską mesk, kas šiukšle žiba“ veiklų.
Muziejui reikia JŪSŲ šiukšlių.
Muziejui reikia JŪSŲ šiukšlių.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos ir energetikos departamento Aplinkos apsaugos skyriaus finansuojamas visuomenės aplinkosauginio švietimo projektas „Ne viską mesk, kas šiukšle žiba“ siekia visuomenei priminti rūšiavimo aktualumą, pabrėžti su šiuo procesu susijusias problemas ir pateikti įvairias alternatyvas, kaip elgtis su nebereikalingais daiktais. Surinktos antrinės žaliavos virs praktiškomis meninėmis instaliacijomis, kurias konstruos jaunieji kūrėjai ir muziejaus lankytojai. 

Iš antrinių žaliavų muziejuje bus kuriami meno objektai, kartu demonstruojantys atliekų praktinį panaudojimą. Projekto vadovė architektė Emilija Armakauskaitė tikisi, jog „vienos rūšies atliekų gausa kiekvienam iš mūsų parodys, kiek daug suvartojame,  ir paskatins atsakingai žiūrėti į aplinką, kurioje gyvename, ir pradėti rūšiuoti“.

Nemokamas pakvietimas į Energetikos ir technikos muziejų, galiojantis tris mėnesius, keičiamas į 5 tuščius, nesulankstytus, nepažeistus purškiamų dažų flakonus, arba 50 vnt. 2 litrų talpos nesulankstytus plastikinius butelius, arba 20 cm aukščio, ne mažesnės nei A4 formato, švarios, sausos makulatūros ryšulį, arba 100 vnt. ar vieną pilną pirkinių maišą panaudotų spalvotų, švarių, sausų plastikinių maišelių.

Muziejaus antrinių žaliavų rinkimo akcijoje dalyvauja ir Vilniuje vykstančio grafičio festivalio „Vilnius street art“ organizatoriai bei dalyviai. Visame mieste vykstančiame festivalyje planuojama sunaudoti apie 300 purškiamų dažų flakonėlių, kurie bus atiduoti prisikelti naujam gyvenimui Energetikos ir technikos muziejuje.

Energetikos ir technikos muziejaus žalioji veikla: 2011 m. kartu su UAB „EMP Recycling“ surengta akcija „Atiduok seną „plytą“ perdirbti!“, atidarytas smulkios buitinės technikos surinkimo punktas, 2012 m. VšĮ „Mes darom“ ir susivienijimas ŽALI.LT muziejų įtraukė į „Žaliąjį Vilniaus žemėlapį“, 2013 m. eksponuota paroda „Sustok, akimirka žalinga!“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius