Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 19

Paskelbtas naujo baseino Fabijoniškėse statybos konkursas

Sostinės savivaldybė paskelbė Fabijoniškių baseino rangos konkursą. 25 metrų plaukimo baseino Salomėjos Neries gatvėje rangos darbų konkurso nugalėtojas paaiškės jau šių metų vasarį, o kovą galės prasidėti statybos.
Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai
Fabijoniškių baseino projektiniai pasiūlymai / UAB „Tiksli forma“

Prie Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos planuojama pastatyti 8 takelių plaukimo baseiną, įrengti pirčių zoną, treniruoklių, sporto sales, taip pat 100 vietų žiūrovų tribūną, persirengimo erdves 140 lankytojų, šalia baseino – ir automobilių stovėjimo aikštelę.

„Dabar, paskelbus baseino rangos konkursą, svarbiausias tikslas yra kuo greičiau pradėti baseino statybas ir pagal galimybes kaip įmanoma greičiau jas užbaigti“, – pranešime cituojamas Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį sostinės savivaldybėje buvo surengtas Fabijoniškių baseino projekto pristatymas visuomenei.

Aptarime dalyvavęs Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentas Gintautas Bartkus, kartu su sportininkais susipažinęs su projektiniais siūlymais, teigiamai įvertino baseino funkcionalumą ir pastato turinį.

Per pristatymą projektuotojai atsižvelgė į gyventojų pasiūlymus ir pastabas bei pakoregavo baseino projektą.

Naujasis baseinas Fabijoniškėse bus ekonomiškas (A energinio naudingumo klasės pastatas). Minimaliu medžiagų faktūrų ir spalvų panaudojimu siūloma suderinti paprastumą, vizualinį aiškumą.

Baseinas Salomėjos Neries gatvėje bus statomas už Vilniaus savivaldybės lėšas. Dėl baseino viešųjų pirkimų procedūrų savivaldybė konsultavosi su Viešųjų pirkimų tarnyba.

Sauliaus Žiūros nuotr./Būsimasis baseinas S.Nėries gatvėje
Sauliaus Žiūros nuotr./Būsimasis baseinas S.Nėries gatvėje

Pirkimą laimėjęs rangovas turės įsipareigoti pastatyti baseiną per 8–12 mėnesių. Baseino statybos laikotarpis yra vienas iš kriterijų, pagal kurį bus atrinktas laimėtojas.

15min primena, kad pernai gegužę jau buvo paskelbti mažojo baseino (didysis stovės Lazdynuose vietoj dabar esančio) statybų laimėtojai – įmonių grupė: „Vilmeta“, „Kaminta“, „Kortas“, „Alvora“ ir bendrovė „A.Žilinskio ir Ko“. Laimėtojai pasiūlė statyti baseiną už 3,7 mln. eurų – anksčiau skelbta, jog darbams savivaldybė planuoja skirti 3 mln. eurų.

„Vilmetos“ akcininkė yra koncerno „MG Baltic“ netiesiogiai valdoma statybų bendrovė „Mitnija“ – ji ir turėjo vykdyti statybas kaip subrangovė, tuomet patvirtino L.Kvedaravičius. Vilniaus valdžia Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) reikalavimu nutraukė konkursą ir nusprendė skelbti naują. Tarnyba nurodė, kad tiekėjai pradžioje siūlė trečdaliu didesnę, nei planuota, kainą, o vėliau per derybas ją tesumažino 1 procentu.

Sauliaus Žiūros nuotr./Būsimasis baseinas S.Nėries gatvėje
Sauliaus Žiūros nuotr./Būsimasis baseinas S.Nėries gatvėje

Kaip skelbė 15min, konkurso dieną – gegužės 5-ąją – Vilniaus meras, dabartinis liberalų vadovas Remigijus Šimašius susitiko su „MG Baltic“ vadovu Dariumi Mockumi ir kitais koncerno vadovais. Meras tuomet sakė su „MG Baltic“ atstovais aptaręs Jono Basanavičiaus paminklo projekto, kurį mecenuoja koncernas, reikalus ir apie baseiną nekalbėjęs.

Gegužės 12-ąją Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė atlikusi kratas tuomečio liberalų vadovo parlamentaro Eligijaus Masiulio ir „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus bei viceprezidento Raimondo Kurlianskio kabinetuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius