-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 04 13

Prie vakcinavimo centro Vilniaus savivaldybėje nusidriekė didžiulės eilės: valdininkai tikina, kad kalti patys senjorai

Prie Vilniaus miesto savivaldybėje esančio vakcinavimo centro nusidriekė didžiulės eilės. Kai kurie skiepo laukiantys asmenys pasakojo, kad eilėje stovi jau daugiau nei valandą. Savivaldybės atstovės teigimu, situacija susidarė dėl to, kad daugybė žmonių skiepo atvyko anksčiau paskirto laiko.

„Mes čia visi labai sušalome. Dabar, jei po skiepo apsirgsiu, nežinosiu ką kaltinti – tokį orą ar vakciną“, – pasakojo daugiau nei valandą eilėje praleidusi vilnietė.

Savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė aiškino, kad tokios eilės susidarė dėl to, kad skiepams senjorai atvyksta gerokai anksčiau numatyto laiko.

„Mes pradėjome šiandien dirbti nuo aštuntos ryto, o senjorai čia ėmė rinktis jau nuo pusės septynių. Tai – gerokai per anksti. „Pfizer“ vakciną šiek tiek užtrunka pasiruošti. Mes ją atsivežame septintą ryto ir reikia šiek tiek laiko, kad vakcina atšiltų. Anksčiau fiziškai negalime startuoti, – aiškino administracios direktorė.

l.Koriznienės teigimu, sostinėje veikiančiuose vakcinavimo centruose šiandien numatyta paskiepyti 3,5 tūkst. žmonių.

Šiandien pasiskiepyti „Pfizer“ vakcina buvo pakviesti sostinės senjorai. Rytoj planuojama vakcinuoti kitų prioritetinių grupių atstovus – mokytojus, abiturientus, dėstytojus, turinčius lėtinių susirgimų asmenis.

Skiepui „Pfizer" vakcina (kitaip – „Comirnaty“, pagaminta „Pfizer-BioNTech“) senjorams numatyta 8730 vietų. Registruotis jie gali rinkdamiesi laiką antradienį ir trečiadienį patogiausioje iš keturių vakcinavimo vietų (Vilniaus miesto savivaldybė (Konstitucijos pr. 3), Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (Žirmūnų g. 1B), Karoliniškių ir Šeškinės poliklinika).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žmonės laukiantys prie vakcinacijos centro Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žmonės laukiantys prie vakcinacijos centro Vilniuje

Sekmadienį vakare Vilniaus miesto savivaldybė skelbė, kad nuo pirmadienio popietės prasidės nauja registracija –„Pfizer“ vakcina galės skiepytis 55–64 m. vilniečiai.

Tačiau pirmadienį ryte šis sprendimas buvo atšauktas. Patikslinta, kad šios amžiaus grupės asmenų registracija skiepui nuo COVID-19 atidedama dar kelioms dienoms: vakcinavimas prasidės penktadienį, registracija – ketvirtadienį.

VIDEO: Eilės prie skiepijimo centro Vilniuje – kodėl neišvengta grūsčių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius