Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 11

Psichologinių sunkumų turintiems vilniečiams – nemokama pagalba

Vilniaus miesto gyventojai, patiriantys psichologinių sunkumų ar išgyvenantys emocines krizes, nuo šių metų rugsėjo gali pasinaudoti kompleksinėmis paslaugomis, teigiama pranešime žiniasklaidai. Ketverius metus truksiantis projektas nemokamomis paslaugomis leis pasinaudoti tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Psichologė Lina Gervinskaitė-Paulaitienė su darbo grupe
Psichologinių sunkumų turintiems vilniečiams – nemokama pagalba / Ingos Truskauskaitės-Kunevičienės nuotr.

Tai – vidutiniškai po 20 individualių psichologo konsultacijų, maždaug 15 šeimos ar grupinių konsultacijų, mediacijos paslaugos, tėvystės įgūdžių ugdymo, saugumo vaikams ir kiti mokymai ar paskaitos. Be to, daugiau nei 100 vaikų, dalyvaujančių programoje „Big Brothers Big Sisters“, sulauks emocinės paramos – turės po palaikantį Didįjį Draugą.

„Šis projektas padės sulaukti profesionalios pagalbos nemažam skaičiui žmonių, išgyvenančių emocinius sunkumus, artimųjų netektį, patiriančių smurtą ir kitas krizes, bet ne visuomet galinčių pasinaudoti mokamomis psichologų ar socialinių darbuotojų paslaugomis. Projekte dalyvaujančios šeimos gaus kompleksinį įvertinimą ir kiekvienam nariui pagal poreikius reikalingas paslaugas“, – sako Paramos vaikams centro direktorė Aušra Kurienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Kurienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Kurienė

Paramos vaikams centre jau galima registruotis psichologo ar socialinio darbuotojo konsultacijoms, be to, prasidėjo mokymai paauglių tėvams.

Vėliau vyks mokymai tėvams, auginantiems 3–10 metų vaikus, taip pat saugaus prieraišumo mokymai, kuriuose tėvai sužinos, kas svarbu kuriant saugų ryšį su kūdikiu.

„Bus galima dalyvauti paramos grupėje įtėviams ir globėjams, vaikams – saugumo mokymuose, kuriuose jie išmoks atpažinti savo jausmus, apsaugoti save ir kitus nuo netinkamo elgesio. Vyks paskaitos įvairiomis šeimoms aktualiomis temomis“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

Projektą Kompleksinių paslaugų teikimas šeimai Vilniaus mieste“ vykdo Vilniaus miesto socialinės paramos centras kartu su Paramos vaikams centru ir kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis. Jį finansuoja Europos sąjunga – Vilniaus gyventojams paslaugos nekainuos.

Kompleksine pagalba gali pasinaudoti vaikai, patyrę emocinę krizę ar išgyvenantys kitus sunkumus, tėvai, susiduriantys su vaikų auginimo ir kitomis psichologinėmis problemomis, šeimos, patiriančios tarpusavio santykių ir kitas krizes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius