Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 08

R.Šimašius kreipėsi į etikos komisiją dėl M.A.Haroldo, kurio elgesį teismas pavadino menkinančiu Lietuvą

Vilniaus meras Remigijus Šimašius antradienį kreipėsi į miesto savivaldybės Tarybos etikos komisiją, prašydamas įvertinti gautą Vilniaus apygardos teismo nutartį dėl Tarybos nario Marko Adamo Haroldo elgesio ir etikos pažeidimų. 
Markas Adamas Haroldas
Markas Adamas Haroldas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

R.Šimašius kreipėsi į komisiją paaiškėjus naujoms aplinkybėms, kurios išdėstytos Vilniaus apygardos teismo vasario 29 dienos nutartyje. Teismas konstatavo, kad M.A.Haroldas pernai birželį socialiniame tinkle „Facebook“ pavartojęs žodžių derinį-keiksmažodį su Lietuvos valstybės pavadinimu (originale – „F..k you Lithuania“), šiurkščiai pažeidė politikui keliamus elgesio ir etikos reikalavimus. 

Teisėjų kolegijos vertinimu, nurodytas M.A.Haroldo elgesys yra neetiškas, prieštarauja viešajai tvarkai ir gerai moralei, menkina Lietuvos valstybę, charakterizuoja atsakovą kaip Lietuvai nelojalų asmenį ir nėra suderinamas su Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario pareigomis. 

Teismas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad vadovaujantis Valstybės politikų elgesio kodeksu, politikai viešajame gyvenime privalo vadovautis pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo ir pavyzdingumo principais.

„Prašau įvertinti tolesnių veiksmų eigą dėl teismo sprendimo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Marko Adamo Harolodo atžvilgiu“, – rašoma mero kreipimesi komisijai. 

2015 metų rugsėjį M.A.Haroldo elgesį taip pat įvertino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos etikos komisija ir pripažino Tarybos narį pažeidus valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnyje numatytus elgesio principus bei Etikos komisijos veiklos nuostatų 48 punktą, kuriame teigiama: „Politikas, sakydamas viešas kalbas, rašydamas straipsnius, bendraudamas su žiniasklaida, turi būti dalykiškas ir santūrus, savo mintis dėstyti suvokdamas, kad jos gali būti suprastos kaip Savivaldybės pozicija“. 

Etikos komisija taip pat įpareigojo Tarybos narį viešai atsiprašyti Lietuvos žmonių dėl savo neetiško elgesio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius