-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 12

Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje jau klojama trinkelių danga

Rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje darbai sparčiai pasistūmėjo į priekį – važiuojamoji dalis pradėta kloti juodo bazalto trinkelėmis, praneša Vilniaus miesto savivaldybė.
Konstruojamoje Vilniaus gatvėje jau klojama trinkelių danga
Konstruojamoje Vilniaus gatvėje jau klojama trinkelių danga / Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Savivaldybė įpareigojo darbus atliekančią bendrovę „Hidrostatyba“ atnaujinti gatvę per maksimaliai sutrumpintus terminus. Iki vasaros pradžios planuojama sutvarkyti gatvės atkarpą nuo Vilniaus g. 12 iki Labdarių gatvės.

VIDEO: Vilniaus gatvėje klojama juodo bazalto trinkelių danga

Praėjusią savaitę Vilniaus gatvėje buvo pradėti kloti nauji, kur kas platesni, pilko granito plytelių šaligatviai. Rekonstruojant gatvę buvo paklota daugiau kaip 1000 metrų įvairių kabelių, apie 730 metrų vandentiekio ir nuotekynės vamzdžių, įrengta 19 vandentiekio šulinių, išmontuotos senų šviestuvų atramos ir įrengti pamatai apšvietimo stulpams, sutvarkyti išvadai iš pastatų.

Atnaujinant gatvės bei šaligatvių dangą buvo sunaudota 423 kūb. m. smėlio, 210 kūb. m. skaldos, paklota daugiau kaip 2640 kv. m. geotekstilės, išlieta apie 80 kūbų betono. Netrukus Vilniaus gatvėje bus įrengti ir du pakeliami užtvarai, atskirsiantys pėsčiųjų zoną nuo Gedimino prospekto iki Labdarių gatvės.

Kitame suplanuotų darbų etape – nuo Labdarių iki Islandijos gatvės darbai bus baigti liepos mėnesį. Šiuo metu ten baigiamas įrengti smėlio pasluoksnis, pilama skalda, o netrukus bus įrengti borteliai, šaligatviai ir juodo bazalto trinkelės gatvės važiuojamojoje dalyje.

Atkarpoje nuo Islandijos iki Labdarių gatvės bus įrengta 18 automobilių stovėjimo vietų, atnaujintas apšvietimas. Naujas LED apšvietimas bus su valdymo bei kontrolės sistema, kuri leis operatyviai reaguoti į galimus gedimus, nuotoliniu būdu valdo apšvietimo sklaidą ir srautą. Šiuolaikiškas modernus apšvietimas ne tik leis taupyti energiją, bet ir suteiks teritorijai erdvinį jaukumą.

Savivaldybė atsiprašo vilniečių ir Vilniaus gatvėje įsikūrusių verslininkų, organizacijų už laikinus nepatogumus, tačiau daugelį metų netvarkyta reprezentacinė gatvė istoriniame Vilniaus centre po šios rekonstrukcijos taps tik dar patrauklesnė, dar labiau lankoma miestiečių ir miesto svečių, atsinaujinimas paskatins paslaugų sektoriaus plėtrą.

Apie planuojamą Vilniaus gatvės rekonstrukciją verslininkai buvo informuoti iš anksto – rezervuotos stovėjimo vietos ambasadoms, o organizacijoms perkeltos į automobilių stovėjimo aikštelę, esančią ties Liejyklos ir Vilniaus gatvių sankryža.

Minėtos aikštelės dalyje numatytos stovėjimo vietos Vilniaus gatvės gyventojams turintiems ilgalaikius stovėjimo leidimus. Visus gatvės atnaujinimo darbus planuojama užbaigti iki liepos mėnesio. Vilniaus gatvės rekonstrukcija kainuos apie 1,2 mln. eurų. Iki šiol buvo panaudota apie 320 tūkst. eurų numatytų lėšų.

15min primena, kad pernai spalį prasidėję Vilniaus gatvės atnaujinimo darbai įstrigo prasidėjus šaltajam sezonui, o vėl įsibėgėjo tik gegužę, kas sulaukė didžiulio vilniečių ir ypač – Vilniaus gatvėje dirbančių verslininkų pasipiktinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius