Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17

Rudenį Vilniuje paskelbs „Sostinės dienos 2016“ – gausybė renginių

Rudenį Vilnius pasitiks su trenksmu – rugsėjo 2, 3, 4 dienomis čia karaliaus „Sostinės dienos 2016“. Jau 23-iąjį kartą vyksiančio didžiausio miesto festivalio organizatoriai žada, kad tradiciniais tapę renginiai ir šventės naujovės atneš vilniečiams ilgai lauktą vasaros šilumą ir pakels nuotaiką visam rudeniui.
Vilniuje šurmuliuoja „Sostinės dienos“
Vilniuje šurmuliuoja „Sostinės dienos“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet „Sostinės dienos“ žada būti tikromis kultūrinėmis dūzgėmis – kasmet rugsėjo pradžioje nuo Katedros iki Lukiškių aikštės nusidriekiantis „Dūzgiantis prospektas“ bus dar įvairesnis savo renginiais. Gedimino prospekto pradžioje įsikūrę menininkai kvies apžiūrėti vizualiųjų menų ekspozicijas ir naujausius savo darbus, o bohemišką nuotaiką sukurti padės gausybė koncertų, spektaklių ir kitų kultūros renginių. Sau patinkančią grupę ar atlikėją išgirsti galės kiekvienas – trijose Gedimino prospekto scenose savo koncertus surengs tiek geidžiamiausios šiandienos grupės, tiek lyriški atlikėjai, žinomi aktoriai ir bardai, tiek alternatyviosios ir elektroninės muzikos kūrėjai bei didžėjai.

„Veiksmai“ – pagrindinė prospekto gyvosios muzikos erdvė. Prie Vinco Kudirkos aikštės įsikūrusioje scenoje savo pasirodymus surengs lietuvaičiai Keymono, Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Baltasis kiras, Saulės kliošas, Abudu, Tie Geresni, švedų indie roko grupė Charlion ir daugelis kitų. Tuo tarpu „Kuždesių“ scena prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro nuteiks romantiškai: aktorius Andrius Bialobžeskis skaitys eiles, muzikinius pasirodymus surengs Giedrius Arbačiauskas, Vytautas V. Landsbergis, Darius Žvirblis, o komikas Justinas Jankevičius ir istorikai Alfredas Bumblauskas bei Gediminas Vaitkevičius pakvies į intriguojantį pokalbių šou apie kunigaikštį Gediminą.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Trečia „Sostinės dienų“ diena
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Trečia „Sostinės dienų“ diena

Naujovė festivalyje – alternatyviosios muzikos scena „Eksperimentai“, įsikursianti prie Lukiškių aikštės. Joje pasirodys Fume, Girių Dvasios, Keanu Blunt, Cherry On Top, Rich Space Pilot Club, Occult, Intakx, Mesijus & Munpauzn ir dar didelis būrys žinomų elektroninės ir alternatyviosios muzikos atlikėjų. Šalia įsikurs ir dar viena „Sostinės dienų“ naujovė – „Gurmanų erdvė“, miestiečius viliosianti egzotiškais kvapais ir skoniais.

Vinco Kudirkos aikštėje visų stileivų lauks „Dizaino skveras“, kuriame savo darbus ir naujausias kolekcijas pristatys talentingiausi Lietuvos dizaineriai. Norisi atnaujinti spintą? „Dizaino skvere“ susibūrę drabužių ir aksesuarų dizaineriai ir juvelyrai pasiruošę padėti. Šiemet „Dizaino skveras“ – net keletą kartu didesnis ir gausesnis nei pernykštis, tad rinktis tikrai bus iš ko!

Išalkusius įvairiausiomis gėrybėmis pavaišins nuo Jogailos gatvės iki A.Jakšto gatvės besitęsiantis „Gardžių lauktuvių kelias“, kurio stotelėse skonio receptorius palepinti galės ir žaliavalgiai, ir „mėsėdžiai“, ir smaližiai.

Prospekto atkarpoje prie Žemaitės skvero visus pasitiks jau tradicine tapusi „Knygų alėja“, kasmet sulaukianti vis didesnio vilniečių susidomėjimo. Čia bus galima ne tik įsigyti knygų, bet ir sudalyvauti naujų leidinių pristatymuose, pabendrauti su mėgstamiausiais lietuvių rašytojais ir gauti jų autografą.

Šeimų erdvė – Bernardinų sode

Iš renovuojamos Lukiškių aikštės žaidimų ir atrakcijų parkas persikelia į Bernardinų sodą – čia „Sostinės dienose“ įsikurs „Šeimų parkas“. Jame mažųjų ir jų tėvelių lauks gausybė atrakcijų: karuselės, batutai, tatamiai, šokinėjimai su guminiais lynais ir dar daug išskirtinių pramogų – viso savaitgalio gali ir neužtekti! O šeštadienį, rugsėjo 3 d., visi smalsuoliai galės iš arti susipažinti su priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnais ir priešgaisrine įranga, stebėti kinologų pasirodymus su šunimis, sudalyvauti saugaus eismo užsiėmimuose mažiesiems ar tiesiog trepsėti į taktą kartu su VRM pučiamųjų orkestru.

Šiemet pirmą kartą „Sostinės dienose“ rengiamas ir UNICEF bėgimas vaikams „Už kiekvieną vaiką“, kurį globoja J. E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Muzika po rugsėjo žvaigždėmis

„Sostinės dienos“ neįsivaizduojamos be didžiųjų koncertų Katedros aikštėje. Šiemet organizatoriai yra paruošę ne vieną staigmeną – miestiečiai galės šėlti ir pasidžiaugti įspūdingais ne tik lietuvių, bet ir užsienio atlikėjų pasirodymais. Jie bus pristatyti visai netrukus, tačiau jau dabar atskleidžiama, kad specialią viso vakaro programą ruošia Andrius Mamontovas su grupe.

„Sostinės dienos 2016“ vyks rugsėjo 2–4 dienomis. Visi renginiai nemokami. Daugiau informacijos ir festivalio programa – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius