Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 28

Sostinė savivaldybė svarstys pati iki 20 proc. didinti vilniečių medikų atlyginimus

Trečiiadienį sostinės Taryba pradėjo svarstyti, kaip pagerinti sąlygas vilniečių sveikata besirūpinantiems medikams, kiek lėšų miestas galėtų tam skirti.
Vilniaus universitetinės ligoninės Konsultacijų centro atidarymas
Gydytojai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad skiriant papildomų savivaldybės biudžeto lėšų Vilniuje dirbančių šeimos gydytojų, pediatrų, terapeutų ir slaugytojų atlyginimams didinti, siekiama skatinti medikus pasilikti dirbti namuose ir neišvykti svetur.

Sveikatos apsaugos ministerijos finansavimas skiriamas už vieną pacientą per metus labai mažas – nuo 22,76 eurų – už darbingo amžiaus pacientus, ir iki 110,9 eurų – už kūdikius. Kitą finansavimo dalį sudaro PSDF lėšos už skatinamąsias paslaugas, prevencines programas ir gerus darbo rezultatus.

Savivaldybė gali paveikti finansavimo dalį, kuri tenka už pacientus, ją padidinama maždaug trečdaliu.

„Suskaičiavome, kad metams Vilniui prireiks apie 3,4 mln. eurų, tačiau sostinės gydytojų, kvalifikuotų sveikatos priežiūros specialistų, slaugytojų, medicinos studijas baigiančių gydytojų rezidentų atlyginimai iškart padidėtų apie 20 procentų ir tai bus pirmas žingsnis stabdyti geriausių specialistų migravimą į privatų sektorių, į užsienio šalis.“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Pasak sveikatos sritį kuruojančio vicemero Gintauto Palucko, savivaldybė gali pridėti papildomų lėšų prie „paciento krepšelio”, kurį sudaro pastovioji dalis už prisirašiusius prie poliklinikos ar ligoninės pacientus ir kintamoji dalis, priklausanti nuo suteiktų skatinamųjų paslaugų.

„Papildomas finansavimas leistų sumažinti pacientų srautą pas gydytoją ir normalizuoti darbo krūvį, nustatant adekvačias algas. Pacientas trumpiau lauktų eilėje pas šeimos gydytoją, o šeimos gydytojai galės skirti daugiau laiko kiekvieno paciento priėmimui.“ – sako Gintautas Paluckas.

Apsvarsčiusi klausimą, galutinį sprendimą Taryba priims kitame posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius