Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 04

Sostinės senjorams – pasiūlymas stiprinti sveikatą ir rasti naują pomėgį

Įvertinę Vilniuje gyvenančių pagyvenusio amžiaus žmonių aktyvumą ir siekdami suteikti jiems galimybę daugiau judėti, pažinti ir jaustis gerai, iniciatyvių žmonių grupė skelbia projektą, kurio metu keli šimtai senjorų nemokamai galės lankyti įvairius užsiėmimus.
Senjorai
Senjorai / 123rf.com
Temos: 2 Sveikata Vilnius

Idėjos autorius Edgaras Staniškauskas sako, kad nuo šiandien iki pat lapkričio pabaigos žmonės galės lankyti dailės terapijos, sveikatos stiprinimo ir kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus.

„Tikimės, kad vyresnio amžiaus vilniečiams tai bus prasmingo rudens pradžia ir jie noriai prisijungs prie iniciatyvos pasimokyti šio to naujo ir turiningai praleisti laiką su bendraminčiais. Mums pavyko ne tik rasti partnerius, kurie geranoriškai sutiko prisidėti, bet ir ypatingus užsiėmimų kuratorius – Dalią Michelevičiūtę, Liną Lianzbergį ir Kristiną Račkauskaitę“, – sako projekto vadovas E.Stanišauskas.

123rf.com/Senjorai
123rf.com/Senjorai

Anot jo, visa, ką senjorai turi padaryti, jau nuo šiandien skambinti telefonu 8 60 336 266 arba rašyti elektroniniu paštu susitikim@susitikim.lt ir užsiregistruoti.

Visus užsiėmimus dovanoja įmonė „Eurovaistinė“. Pasak bendrovės valdybos pirmininkės Ingridos Damulienės, neabejojama projekto verte ir tikimasi, kad prie panašių iniciatyvų norės prisijungti ir kiti miestai.

Kas antras pagyvenęs žmogus turi bent po kelis mylimus aktyvius užsiėmimus – nuo gėlių auginimo sode, kojinių mezgimo, iki fotografavimo, ėjimo su šiaurietiškomis lazdomis, iki keliavimo po kalnus.

„Pasiteiravome visuomenės, ar jų artimi žmonės, senjorai, gyvena aktyviai ir ar turi kokį nors hobį. Rezultatai maloniai nustebino, kas antras pagyvenęs žmogus turi bent po kelis mylimus aktyvius užsiėmimus – nuo gėlių auginimo sode, kojinių mezgimo, iki fotografavimo, ėjimo su šiaurietiškomis lazdomis, iki keliavimo po kalnus. Visa tai leidžia manyti, kad ir šio rudens projektas senjorams susilauks dėmesio, o kitais metais galbūt ir persikels į kitus miestus“, – teigia I.Damulienė.

Visi užsiėmimų kuratoriai nekantriai laukia grupių, su kuriomis teks dirbti. Scenos profesionalė, Lietuvos teatro ir kino aktorė bei šokėja Dalia Michelevičiūtė ves sveikatos stiprinimo užsiėmimus, garantuosiančius puikią savijautą ir geresnę nuotaiką.

Tapytojas, parodų kuratorius, Lietuvos edukologijos universiteto docentas Linas Lianzbergis ves dailės terapijos užsiėmimus. Jų metu senjorai bus mokomi tapyti ant drobės naudojant įvairias technikas ir būdus, studijoje ir organizuojant plenerus – atvirame ore piešiant bei tapant iš natūros. Projekto pabaigoje bus organizuojama sukurtų darbų paroda.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Lianzbergis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Linas Lianzbergis

Rankdarbių meistrė Kristina Račkauskaitė ves kūrybinių dirbtuvių užsiėmimus, kurių metu senjorai dekoruos medžio dirbinius dekupažo technika, mokysis velti rankdarbius iš vilnos.

Projekto informaciniai partneriai: naujienų portalas 15min.lt, LRT, radijo stotis „Lietus“ ir žurnalas „60+“. Projekto partneriai: akių klinika „Lirema“ ir Vilniaus miesto savivaldybė. Pagrindinis projekto partneris: „Eurovaistinė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius