-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 19 /14:50

Teismas atmetė skundą dėl Šnipiškėse bevardės gatvės pavadinimo L.Kaczynskio vardu

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs trijų visuomeninių organizacijų ir dviejų piliečių skundą Vilniaus miesto savivaldybės tarybai dėl sprendimo gatvę Šnipiškėse pavadinti Lecho Kaczynskio vardu, atmetė skundą kaip nepagrįstą. Apie tai rašoma VAAT žiniasklaidai išplatintame pranešime.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Asociacijos „Vilnijos“ draugija, Lietuvių tautinio jaunimo sąjunga, Lietuvos pensininkų sąjūdis, L.K. ir E.M. kreipėsi į teismą prašydami panaikinti kaip neteisėtą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2018-02-07 sprendimą gatvę Šnipiškėse pavadinti Lecho Kaczynskio vardu. Pareiškėjai taip pat pateikė prašymą kreiptis į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą dėl lenko kortos atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai vertinimo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šį administracinį ginčą, priėjo prie išvados, kad „Vilnijos“ draugijos, Lietuvos pensininkų sąjūdžio ir Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos įstatai, Asociacijų įstatymo bei Administracinių bylų teisenos įstatymo nuostatos nesuteikia pareiškėjams teisės ginti viešąjį interesą kreipiantis į teismą ir pareiškėjai nelaikytini suinteresuotais asmenimis. Tai konstatavęs teismas pareiškėjų skundą atmetė kaip nepagrįstą, taip pat nevertino pateikto prašymo kreiptis į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą dėl lenko kortos atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai vertinimo.

Sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui

Vasarį pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija pritarė siūlymui L.Kaczynskio vardu pavadinti gatvę Šnipiškėse. Gatvės pavadinimo lentelėse Lenkijos prezidento pavardė bus užrašyta lietuviškai – L.Kačynskio.

Pasiūlymą žuvusio Lenkijos prezidento vardu pavadinti gatvę Vilniaus tarybai pateikė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos seniūnas Zbignevas Macejevskis ir frakcijos narė, vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edita Tamošiūnaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edita Tamošiūnaitė

E.Tamošiūnaitė penktadienį BNS informavo, kad oficiali gatvės lentelės atidengimo ceremonija vyks lapkričio 8-ąją. Anot jos, užtruko rengimasis ceremonijai.

„Šiek tiek užtrukome, bet yra nuostabi, gera proga atidengti šią lentelę – lapkričio 11-ąją minimos Lenkijos šimtosios nepriklausomybės metinės“, – sakė E.Tamošiūnaitė.

Anot jos, į ceremoniją siekta pasikviesti ir L.Kaczynskio brolį, Lenkijos valdančiųjų konservatorių vadovą Jaroslawą Kaczynskį, tačiau šis pranešė negalėsiantis dalyvauti ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius