-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 04

VASA atsiprašo ir perpildytus konteinerius sostinėje žada ištuštinti per tris dienas

Vilniuje nuo gegužės 1 dienos pasikeitus atliekų išvežimo tvarkai, mieste atsirado perpildytų atliekų konteinerių. Savivaldybės įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) tikina, kad ši problema bus išspręsta per tris dienas.
Konteineriai prie individualių namų Santariškėse
Konteineriai prie individualių namų Santariškėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Penktadienį susitikome su atliekų vežėjų atstovais, kad išsiaiškintume nesklandumų priežastis. Buvo sutarta, kad jie ištuštins perpildytus konteinerius vėliausiai per tris dienas.

Komunalinių atliekų reforma įsigaliojo gegužės 1-ąją dieną, kuri buvo nedarbo diena. Dėl pasikeitusių aptarnavimo grafikų ir zonų, vairuotojai užtruko susipažindami su naujais maršrutais – vežėjai kilusias problemas pripažįsta ir žada nepagailėti pastangų, kad artimiausiomis dienomis miestas taptų švarus bei toks ir liktų “, – pranešime žiniasklaidai cituojamas VASA vadovas Rimantas Juknevičius.

Susitikimo metu, kaip teigiama pranešime, nutarta koreguoti šiuo metu paskelbtą šiukšlių išvežimo grafiką pagal gyventojų poreikius.

Konteineriai, anot VASA, pagal gyventojų kreipimąsi, bus keičiami į didesnius arba grafikas bus tankinamas.

„Savo ruožtu gyventojai ir įstaigos, institucijos kviečiami grafikais aktyviai domėtis ir teikti savo pasiūlymus“, – nurodo VASA ir atsiprašo gyventojų ir įmonių, kurie susidūrė su nepatogumais.

„Pasipylus milžiniškam skambučių ir užklausų kiekiui ne visuomet galime akimirksniu sureaguoti, tačiau į visus skambučius bei užklausas atsakysime. Noriu patikinti, kad visus signalus vertiname rimtai ir kviečiame mums pranešti, kur neištuštinami atliekų konteineriai – ši informacija yra labai svarbi bendrai situacijai žinoti bei nustatyti problemines vietas“, – tvirtina R.Juknevičius.

15min neseniai rašė apie pasipiktinusius Santariškių individualių namų kvartaluose gyvenančius vilniečius – praeitą savaitę jų konteineriai buvo ištuštinti, o šią, nors paprastai išveždavo antradieniais, liko stovėti, nes gegužės 1-oji buvo nedarbo diena.

Nuo gegužės 1 dienos, organizuojant atliekų išvežimą, Vilnius padalintas į penkias dalis. Šiaurinę, rytinę ir vakarinę zonas aptarnauja „Ecoservice“, centrinę – „VSA Vilnius“, pietuose dirba „Ekonovus“.

„Iki šiol maždaug trečdalis gyventojų naudojosi sistema nelegaliai, metė savo atliekas pas kaimynus ar mieste, tačiau už tai nemokėjo“, – kodėl siekta pokyčių aiškina VASA. Dabar, anot įmonės, įgyvendintas principas „naudojasi visi, moka visi“.

Informaciją apie tai, kuriai tvarkymo zonai priskirtas konkretus gyvenamasis būstas, kas bus atsakingas už atliekų surinkimą, tvarkos palaikymą bei preliminariai pasiskaičiuoti vietinės rinkliavos dydį galima rasti čia.

Taip pat – paskambinus trumpuoju telefonu 1895, informacija nuo gegužės 1 d. teikiama VASA Klientų aptarnavimo skyriuje, Smolensko g. 5, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius