Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 09

Vilniaus meras kviečia vilniečius traukti iš spintų pačiūžas

Pastarosiomis dienomis šaltukas paspaudė taip, kad ledas greitai užšalo visose keturiose sostinėje įrengtose ledo čiuožyklose. Traukti iš spintos pačiūžas vilniečius ragina ir sostinės meras Remigijus Šimašius bei Tarybos narė Aušrinė Armonaitė, kurie patys jau išbandė Lazdynuose Architektų gatvėje įrengtą ledo čiuožyklą.
Vilniaus meras Remigijus Šimašius bei miesto Tarybos narė Aušrinė Armonaitė
Vilniaus meras Remigijus Šimašius bei miesto Tarybos narė Aušrinė Armonaitė / Sauliaus Žiūros nuotrauka

Atokiau nuo centro nutolusiuose sostinės rajonuose savivaldybė jau ketverius metus nebuvo įrengusi nemokamų ledo čiuožyklų, todėl šįmet pasirūpinta, kad atostogaujantys moksleiviai,  miesto svečiai ir visi čiuožimo aistruoliai šaltomis dienomis galėtų leisti laiką aktyviai ir turiningai. Patiems tereikia pasirūpinti tinkama apranga ir pačiūžomis. Žiemos Lietuvoje nebūna ilgos, todėl vilniečiai bei miesto svečiai kviečiami suskubti pasimėgauti žiemos pramogomis po atviru dangumi.

Miesto meras Remigijus Šimašius su šeima žiemos pramogomis mėgaujasi dažnai ir ant pačiūžų šiemet stojo ne pirmą kartą. „Labai smagu, kad vilniečiai po ilgų metų pertraukos turi galimybę išsitraukti savo apdulkėjusias pačiūžas ir išeiti pačiuožinėti“, – sakė Lazdynų ledo aikštelę išbandęs Vilniaus meras.

Savivaldybės Aplinkos komiteto pirmininkė, Liberalų sąjūdžio frakcijos narė  Aušrine Armonaitė paskutinį kartą ant pačiūžų sakė stovėjusi pirmajame studijų kurse, tačiau čiuožti jai sekėsi puikiai, mat Aušrinė vasarą ir rudenį mėgsta važinėtis riedučiais. „Smagu pakeisti riedučius į pačiūžas, pastarosiomis čiuožti bei manevruoti net kiek lengviau. Kai taip šalta, kviečiu visus vilniečius nesėdėti namuose, o daugiau judėti, čiuožti – džiaukimės šia žiema, nes ji greitai mus paliks.“, – A. Armonaitė.



Vilniuje šiuo metu veikia keturios nemokamos ledo čiuožyklos, įrengtos arčiau vilniečių namų ir bendruomenių susibūrimo vietų. Ledo pramogų mėgėjai jau gali galąsti pačiūžas ir išsirinkti artimiausią ledo čiuožyklą: Stanevičiaus g. 53 (Fabijoniškėse),  Taikos g. 130 (Justiniškėse), Architektų g. 152 (Lazdynuose) ar Savanorių pr. 54 (Vilkpėdėje).

Vienai čiuožyklai įrengti prireikė apie  20-30 kub. m vandens. Vilniaus savivaldybė tikisi, kad kol oro sąlygos palankios žiemos pramogoms, bendruomenės aktyviai lankysis atvirose nemokamose čiuožyklose ir pačios pasirūpins, kad pramogauti jose būtų smagu visiems – ir mažiesiems, ir suaugusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius