Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 19

Vilniaus miesto avarinė dispečerinė tarnyba kasdien pagalbą suteikia daugiau nei 100 vilniečių

Miesto avarinė dispečerinė tarnyba, veikianti įmonėje „Grinda“, kasdien pagalbą suteikia daugiau nei 100 vilniečių. Tarnyba likviduoja avarijų padarinius gatvėse, butuose, surenka pavojingų medžiagų liekanas, tarp jų – ir gyvsidabrio, valo nuotekas ir kt.
Vilniaus savivaldybės pastatas
Vilniaus savivaldybės pastatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Miesto avarinė dispečerinė tarnyba dirba visą parą, o padalinio veikla padalinta į dvi tarnybas: būsto ir gatvių.

Būsto avarinėje tarnyboje dirba vienas operatorius, kuris priima ir registruoja skambučius iš miesto gyventojų, vadovauja darbams, ir 4 ekipažai po 2 žmones, kurie likviduoja avarines situacijas ir gedimus įvykusius pastatų inžineriniuose tinkluose. Būsto avarinė tarnyba pilnai aprūpinta specialiai jos veiklai reikalinga įranga: kanalizacijos valymui naudojama elektrinė freza, suvirinimo darbams – deguonis ir acetilenas ir kt.

Gatvių avarinėje tarnyboje be operatoriaus, kuris priima ir registruoja skambučius iš miesto gyventojų, vadovauja darbams, dirba 2 ekipažai po 3 žmones. Jie likviduoja avarines situacijas miesto gatvėse. Iš viso tarnyboje dirba 68 darbuotojai. Gatvių avarinė tarnyba pavojingas duobes gatvėse tiek vasarą, tiek žiemą tvarko su šaltu asfaltbetoniu, taip pat savo veikloje naudoja dolomitinę skaldą ir smėlį, be duobių tvarkymo taip pat skirtą ir kelkraščių, smegduobių ir panašiam užpylimui.

Gatvių avarinė tarnyba taip pat šalina ir gatvėse išsiliejusius naftos produktus, juos surenka ir neutralizuoja. Būtent Gatvių avarinę tarnybą tokio pobūdžio padariniams šalinti kviečia ir specialios tarnybos: policijos pareigūnai, gaisrininkai.

Su Būsto avarine tarnyba galima susisiekti telefonu 1355. Skambučių kaina BITĖS, OMNITEL ir TEO klientams kaip į savo tinklą, TELE2 klientams 0,39 Lt/min. Taip pat TEO klientams taikomas sujungimo mokestis 0,14 Lt/skambutis. Tuo tarpu su Gatvių avarine tarnyba galima susisiekti telefonu 8 650 99 267.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius