Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 26

Vilniaus savivaldybė pasipiktino, kad Rudens gatvėje vietoje vienbučio išdygo daugiabutis

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, prašydama kuo skubiau ištirti sklype tarp Rudens gatvėje esančių keturių aukštų daugiabučių ir sodybinio namo Rudens gatvėje vykdomų statybų teisėtumą ir radus pažeidimų jas kuo skubiau stabdyti.
Statybininkai dirba ir per didelius šalčius.
Statybininkas. Asociatyvinė nuotr. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Leidimą vienbučio namo statybai Vilniaus miesto savivaldybė sklypo savininkams išdavė dar 2008 m. Šiemet vasarį apžiūrėjus objektą statybos vietoje nustatyta,  jog statybos vykdomos  galimai nukrypstant nuo suderinto projekto. Kilo grėsmė, kad vietoj vienbučio gali būti pastatytas daugiabutis namas.

Aplinkos ministerijos statybos inspekcija jau yra informuota apie vykdomas statybas. Vilniaus miesto savivaldybė ragina kuo skubiau ištirti galimai neteisėtas statybas ir  jas stabdyti.

Primename, kad šio sklypo statytojai 2013-09-17 d.  raštu kreipėsi į Vilniaus m. savivaldybę su prašymu pakeisti vienbučio namo statusą į daugiabutį, tačiau Savivaldybės Miesto plėtros departamentas šiam prašymui nepritarė.

Pagal 2008 m. išduota statybų leidimą 288 kv.m. sklype Rudens g. gali būti pastatytas 294,12 kv. m. vienbutis gyvenamas namas. Namo aukštį sudaro cokolinis aukštas (kuriame numatomas dviejų vietų garažas ir pagalbinės patalpos), pirmas ir antras aukštai (gyvenamosios patalpos, sanitariniai mazgai, drabužinės) ir mansarda (kuri užima pusę antro aukšto ploto).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius