Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20

Vilniaus savivaldybėje – siūlymas leisti greta Nacionalinio stadiono statyti daugiabučius

Būsimas Vilniaus nacionalinio stadiono koncesininkas galės teritorijoje aplink stadioną statyti ir gyvenamuosius namus. Tokią galimybę numato Vilniaus tarybos trečiadienį svarstytas dokumento projektas – koncesininkas jam perduotuose žemės sklypuose galės statyti ir kitus, tiksliai neįvardintus infrastruktūros objektus. Tai reiškia, kad iki 49 proc. jų ploto galima skirti gyvenamosioms patalpoms.
Nacionalinis stadionas turėtų virsti daugiafunkciu Sveikatinimo, švietimo ir užimtumo kompleksu. Kada ir ar tikrai? Į šiuos klausimus turbūt negali atsakyti niekas.  2015 m. spalio 14 d.
Nacionalinis stadionas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė posėdyje sakė, kad pritarus tokiam siūlymui, būsimas arenos koncesininkas galėtų gauti apie 30 mln. eurų naudą per visus 25-erius sutarties metus, o tai sumažintų savivaldybės finansinį įnašą.

Tokiam siūlymui nepritarė opozicija – Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas, buvęs meras Artūras Zuokas paragino tarybos narius įtvirtinti saugiklius, kurie visiškai eliminuotų galimybę kartu su šiuo projektu užsiimti ir gyvenamosios paskirties statyba.

A.Zuokas nuogąstavo, kad planuojant gyvenamuosius namus, galiotų įstatymo nuostatos, leidžiančios grąžinti žemę pareiškėjams. Tuo metu savivaldybės atstovai tvirtino, kad pagal Žemės ir Nuosavybės grąžinimo įstatymus, du sklypai, kuriuose ir numatyta statyti stadioną, negalėtų būti nei grąžinami, nei dalijami.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sprendimą pratęsti svarstymus vadino „siekiu sužlugdyti projektą“.

Po kelių balsavimų minimalia balsų persvara buvo nuspręsta galutinį sprendimą atidėti dviem savaitėms – klausimą dar svarstys komitetai ir vėliau jis vėl bus teikiamas tarybai.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius sprendimą pratęsti svarstymus vadino „siekiu sužlugdyti projektą“.

„Aš manau, kad šis balsavimas, nors ir dėl techninių detalių, iš esmės yra tiesos atsiskleidimo metas, kai paaiškėja, kas suinteresuotas, kad projektas įvyktų, kas suinteresuotas, kad jis neįvyktų. Tai, man atrodo, tie, kas balsavo prieš projektą – Laisvės sąjungos, Lenkų rinkimų akcijos ir dalis konservatorių – suinteresuoti, kad projektas neįvyktų“, – BNS sakė R.Šimašius.

Mero nuomone, miesto raidos prasme „gyvenamoji statyba būtų darnesnė, nei ofiso pastatai“.

Vilniaus savivaldybė maždaug 79 mln. eurų vertės koncesijos projekte ketina dalyvauti su Vyriausybei atstovausiančiu Kūno kultūros ir sporto departamentu bei privačiu investuotoju. Sutartis su privačiu investuotoju būtų sudaroma 25 metams – iš jų trejus metus vyks komplekso statyba, 22 metus investuotojas jį prižiūrės ir po to perduos savivaldybei.

Stadionas šalia Vilniaus „Akropolio“ buvo pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius