-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 11

Vilniaus savivaldybės prašymu, nuo kitų metų Lietuvos edukologijos universitetas darbą pradės vėliau

Lietuvos edukologijos universitetas Vilniaus miesto savivaldybės prašymu nuo 2014 m. vėlina darbo laiką. Planuojama, kad studijos mokslo įstaigoje prasidės pusvalandžiu vėliau, ne 8 val., o 8.30 val.
Lietuvos edukologijos universitetas
Lietuvos edukologijos universitetas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Artimiausiu metu sprendimas keisti darbo laiką bus svarstomi universiteto senate ir taryboje. Pakeitimai turėtų įsigalioti nuo kitos sesijos, t.y. nuo 2014 m. vasario mėn.

Vilniaus savivaldybė ne tik ragina jai nepavaldžias mokslo įstaigas diferencijuoti darbo laiką, bet ir pati šiuo metu svarsto nuo ateinančių metų pavėlinti pamokas kai kuriose sostinės mokyklose.

Tokiu būdu moksleiviams nebereikės stumdytis sausakimšuose autobusuose ir troleibusuose piko metu. Šiuo metu iš 123 Vilniaus mokyklų 96 įstaigos pamokas pradeda 8 valandą, likusios – vėliau, 8.30 ar 9 val.

Remiantis tarptautine patirtimi, darbo laiko pavėlinimas mokslo įstaigose ne tik sumažintų spūstis mieste, bet ir teigiamai atsilieptų pačių moksleivių savijautai ir mokymosi rezultatams. Londono akademija tapo pirmoji mokykla Didžiojoje Britanijoje, pradedanti mokslą 10 val., nes tyrimas parodė, kad paaugliai ne visiškai pabunda iki priešpiečių. Pavėlinus pamokas, vaikai tapo budresni ir aktyvesni pamokose. Mineapolyje (JAV) pakeitus septynių aukštųjų mokyklų pradžios laikus iš 07.15 val. į 08.40 val., buvo užfiksuota, kad mokinių rezultatai pagerėjo kelis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius