Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 24

Vilniaus taryba nesvarstys „pagalvės“ mokesčio

Vilniaus taryba trečiadienį nusprendė nesvarstyti pagalvės mokesčio. Už tai, kad mokestis turėtų būti svarstomas, balsavo 16, prieš buvo 9, susilaikė 16 narių. Mokestį inicijavę socialdemokratai planavo, jog jis galėtų būti įvestas nuo liepos 1-osios ir tarifas siektų 50 euro centų, nuo kitų metų sausio –1 eurą.
Turistai Vilniuje
Turistai Vilniuje / Sauliaus Žiūros nuotr.

Jį, anot vicemero socialdemokrato Gintauto Palucko, mokėtų visi, kurie apsistotų Vilniaus miesto viešbučiuose, išskyrus numatytas išimtis, o lėšos būtų panaudotos turizmo infrastruktūros vystymui Vilniuje.

„Konkrečiai lėšos būtų naudojamos tariantis, aišku, su viešbučių asociacija, turizmo asociacija, bet pagrindinės priemonės būtų maršrutų viešinimas į Vilnių ir skrydžių pritraukimas į Vilniaus miestą, t.y. avialinijų maršrutų inicijavimas ir palaikymas“, – žurnalistams prieš posėdį sakė vicemeras.

Įvedus mokestį, planuota, jog šiemet būtų surinkta apie 300 tūkst. eurų, kitąmet – 1,6 mln., 2018-aisiais planuota gauti iki 4 mln. eurų.

Mokesčiui priešinosi tiek opozicija, tiek valdančiosios koalicijos partneriai konservatoriai ir dalis liberalų, tuo tarpu G.Paluckas siūlė bent diskutuoti dėl naujos rinkliavos.

„Reikia apsispręsti, ar tas lėšas imame iš miesto svečių, ar ir toliau bandome spausti, gręžti iš biudžeto“, – tarybos posėdyje kolegas ragino jis.

Meras liberalas Remigijus Šimašius sutinka, kad pinigų miesto įvaizdžiui trūksta, bet pabrėžė, kad tam reikia bendro sutarimo.

Sauliaus Žiūros nuotr./Turistai Vilniuje
Sauliaus Žiūros nuotr./Turistai Vilniuje

„Kaip meras, galiu sutikti, jei tai netampa politinių diskusijų ir intrigų objektu. Jei miestui ir verslo struktūroms (tinka), ir politinės partijos sutaria, kad gerai, tai galima tai įvedinėti. Bet įvedinėti naujas rinkliavas, kai nėra sutarimo – aš ne tas žmogus“, – žurnalistams sakė jis.

Analogiška iniciatyva Vilniaus taryboje jau svarstyta pernai metais, tačiau jai tuomet taip pat nebuvo pritarta.

Kaip ir ankstesniame projekte, rinkliavos išimtis planuota taikyti reabilitacijos paslaugų apmokėjimą iš valstybės gaunantiems ligoniams, nepilnamečiams, neįgaliesiems, taip pat jei kambarys nuomojamas ilgiau nei mėnesį.

Seimas pernai gegužę pritarė, kad rinkliavas iš turistų galėtų rinkti visos Lietuvos savivaldybės, anksčiau tai buvo leidžiama tik kurortams. Druskininkuose ir Birštone šis mokestis siekia 1 eurą, Palangoje – 30 euro centų ir nuo balandžio kils iki 1 euro, Kaune – 50 euro centų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius