Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16

Vilniaus TV bokštas stebins virtęs aukščiausia lazeriais nušviesta Kalėdų egle

Šių metų gruodžio 25 d. 18 val. Vilniaus TV bokštas pasipuoš nauju kalėdiniu drabužiu – taps aukščiausia pasaulyje lazeriais nušviesta Kalėdų egle.
Televizijos bokštas
Televizijos bokštas

„Pirmą kartą televizijos bokštas lempučių girliandomis nušvito sutinkant 2000-uosius ir sulaukė didelio tiek Lietuvos ir kitų pasaulio šalių žiniasklaidos, tiek vilniečių ir miesto svečių dėmesio. Nuo to laiko be spindinčio bokšto nepraeina nei vienos Kalėdos Vilniuje. Ir kiekvienais metais stengiamės, kad ši aukščiausia ir netikėčiausia pasaulio eglė atrodytų vis naujai ir vis įspūdingiau“, – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Savivaldybės iniciatyva naują technologinį bokšto apšvietimo sprendimą įgyvendins Telecentras, „Švenčių studija“ ir „Optronika“.

„Džiugu, kai sujungiant aukščiausio Lietuvoje pastato technines galimybes, lazerių technologijas, kurių gamyba Lietuva išsiskiria pasaulyje, ir kūrybines idėjas, ne tik sukursime įstabų Kalėdų reginį ir vėl stebinsime pasaulį, bet tuo pačiu pristatysime Lietuvą, kaip aukščiausių technologijų šalį“, – teigia „Telecentro“ generalinis direktorius Remigijus Šeris.

Pasak „Švenčių studijos“ vadovės architektės Jolantos Tūraitės, gyvenime viskas kinta, net ir ilgalaikės tradicijos transformuojasi. „Turime žengti koją kojon su naujomis technologijomis ir į nusistovėjusius dalykus pažvelgti naujai. Todėl tikrai tikiu, kad naujasis technologinis aukščiausios Kalėdų eglės sprendimas džiugins vilniečius ir miesto svečius“, – sako J.Tūraitė.  

Kalėdinės Vilniaus TV bokšto eglutės instaliacija realizuojama programuojant  įvairių spalvų lazerius – jie demonstruos spindulius virš Vilniaus miesto.  Žalios spalvos lazeriai bus nukreipiami nuo restorano platformos žemyn ir formuos „lazerinę eglutę“.

Todėl tikrai tikiu, kad naujasis technologinis aukščiausios Kalėdų eglės sprendimas džiugins vilniečius ir miesto svečius, – sako J.Tūraitė.  

„Viršutiniai lazeriai esant palankioms oro sąlygoms matosi net iki dešimčių kilometrų, tikėtina, kad įprastu lietuviškos žiemos darganotu oru lazeriais apšviestas bokštas atrodys įspūdingiau nei puoštas lempučių girliandomis. Tai sukurs kur kas magiškesnį vaizdą“, – teigia „Optronika“ inovacijų direktorius dr. Viktoras Vaičikauskas. Pasak jo, šis kalėdinis apšvietimas – išskirtinis techninis projektas ir sprendimas, atskleisiantis lazerių technologijų galimybes ir įtvirtins Lietuvos, kaip lazerių šalies, vardą.

Projekto įgyvendintojai užtikrina, kad lazerių apšvietimas netrikdys aplinkinių gyventojų, saugumo reikalavimai bus suderinti  su oro navigacija. Lazerių apšvietimas savo grožį atskleidžia tiek stebint jį per atstumą, tiek ir bokšto prieigose – kiekvienoje pasirinktoje stebėjimo zonoje apšvietimas gali atskleisti vis kitokį vizualinį pojūtį. 

TV bokšto gruodžio 25 d. 18 val. įžiebimas prasidės lazerių šou, o jį vainikuos fejerverkai nuo restorano „Paukščių takas“ stogo. Besirenkančius miestiečius ir svečius stebėti reginio „Paukščių takas“ vaišins kalėdine arbata. Bokštas iki Trijų karalių bus apšviestas nuo 16 val. iki 8 val. ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius