Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 12

Vilniuje atsiras Ukrainos, Juozo Lukšos-Daumanto skverai

Vilniuje dviem skverams bus suteikti su sovietų okupacija kovojusių partizanų vado Juozo Lukšos-Daumanto bei Ukrainos vardai. Tam trečiadienį pritarė sostinės savivaldybės taryba.
Juozas Lukša-Daumantas ir Nijolė Bražėnaitė
Juozas Lukša-Daumantas ir Nijolė Bražėnaitė / Amzinaitavo.lt archyvo nuotr.

„Vilniuje nėra įprasmintos rezistencijos kovos, o su Vilniumi yra susijęs vienas iš herojiškiausių rezistencijos kovotojų Juozas Lukša-Daumantas. Todėl skveriuką greta Savanorių prospekto siūloma pavadinti jo vardu“, – BNS sakė iniciatyvos autorius, Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos narys Darius Kuolys.

J.Lukšos-Daumanto vardą planuojama suteikti trikampio formos nedidelei erdvei, esančiai netoli „Forum cinemas Vingis“ kino teatro. Ukrainos vardo skverui šios šalies ambasada pasirinko vietą netoli Vilniaus autobusų stoties.

„Nors buvo abejonių, ar tai tikrai tinkamiausia vieta, kadangi ją pasirinko ambasada, komisija pritarė nuomonei, kad būtų nedidelis Ukrainos skveras priešais Halės turgų, kur dabar yra Taraso Ševčenkos paminklas“, – teigė D.Kuolys.

Panaši iniciatyva įgyvendinama Kijeve, kur turėtų atsirasti Lietuvos skveras, dėl jo meninės idėjos šį mėnesį turėtų apsispręsti Lietuvos diplomatai ir Kijevo merijos atstovai. Lietuvos skverui Kijeve numatytas 10 arų plotas miesto centre priešais Šv. Sofijos katedrą. Ukrainos sostinės centre nėra kito skvero, kuris būtų pavadintas užsienio valstybės vardu.

Taip pat nuspręsta dar vieną aikštę senamiestyje pavadinti Švento Juozapo vardu, o dabar Vilkpėdėje esančios Klevų gatvės pavadinimą suteikti kitai, bevardei Pilaitėje esančiai gatvei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius