-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 06

Vilniuje baigiamas šildymo sezonas

Sostinės savivaldybė, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą ir prognozes, nuo rytojaus baigia šildymo sezoną, kuris buvo trumpiausias per pastaruosius trejus metus, pranešė sostinės savivaldybė.
Naugarduko gatvė
Naugarduko gatvė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šį sezoną vilniečiai šildėsi nuo spalio 12-os iki balandžio 7-osios, praėjusius keletą sezonų – bent 7 paromis ilgiau.

Gyvenamuosiuose namuose ir administraciniuose pastatuose šildymas išjungiamas nuo rytdienos, balandžio 7 dienos, praėjusį sezoną šiluma išjungta tik balandžio pabaigoje – 24-ą dieną.

Diena vėliau, nuo penktadienio, šildymas bus išjungiamas ir miesto mokyklose, darželiuose bei sveikatos priežiūros įstaigose.

Saugiu pastatų šildymo sistemų stabdymu rūpinasi daugiabučių namų valdytojai (administratoriai), šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai ar pastatų savininkai.

Sumažėjo kaina

Vilniečiai džiaugiasi ne tik trumpesniu šildymo sezonu, bet ir dešimčia procentų sumažėjusia šilumos kaina: vidutinė aritmetinė praėjusio šildymo sezono šilumos kaina buvo 6,20 ct/kWh (be PVM), šį šildymo sezoną vidutinė šilumos kaina sumažėjo iki 5,65 ct/kWh (be PVM).

Tam įtakos turėjo nuo 2016 metų atsiradęs nepriklausomas šilumos tiekėjas UAB „Geco Vilnius“, gaminantis šilumą iš biokuro, taip pat sumažėjusi dujų kaina.

Savivaldybė ir toliau rūpinasi, kad šildymo kainos sostinės gyventojams mažėtų. Šįmet po savivaldybės kreipimosi, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustatė mažesnes šilumos kainas vilniečiams. Komisijos nustatytos šilumos kainos įsigalios nuo gegužės mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius