Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 07

Vilniuje prasideda Kaziuko mugė

Ceremonialu Rotušės aikštėje penktadienį Vilniuje prasidės tradicinė Kaziuko mugė. Šiemet mugė sugrįžta į Katedros aikštę, todėl per sostinę nusidrieks ilgiausias net 8 kilometrų Kaziuko kelias.
Kaziuko mugė Gedimino prospekte
Kaziuko mugė Gedimino prospekte / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tradicinis renginys lankytojus pasitiks šūkiu „Derėkis ir lauk magaryčių!“, taip pat jiems bus paruoštas specialus mugės žemėlapis.

Šeštadienį nuo Lukiškių iki Rotušės aikštės nusidrieks karnavalinės Kaziuko eitynės, vyks varžytuvės ir čempionatai, degustacijos. Šventė tęsis iki sekmadienio, kuomet baigsis iškilmingu uždarymu.

Mugės metu Totorių gatvėje įsikurs ,,Močiučių verslo inkubatorius“, taip pat lankytojai bus kviečiami padauginti Vilniuje besišypsančiųjų skaičių ir prisijungti prie akcijos ,,Padovanok Kaziukui šypseną‘‘

Rotušės aikštėje mugės metu įsikurs Gedimino laikų miestelis, kur svečiai turės galimybę iš arčiau susipažinti su viduramžių epocha ir pamatyti tų laikų dailides, stalius, kalvius, drožėjus, mūrininkus ir vinių kalėjus, kurie kvies į senovinę statybos amato mokyklą, keramikos lipdymo ir medžio drožybos pamokas, viduramžių šokius ir žaidimus.

Mugės metu Totorių gatvėje įsikurs ,,Močiučių verslo inkubatorius“, taip pat lankytojai bus kviečiami padauginti Vilniuje besišypsančiųjų skaičių ir prisijungti prie akcijos ,,Padovanok Kaziukui šypseną‘‘.

Šiemet prie Kaziuko mugės prisijungs ir Užupis: Malūnų gatvės prieigose ties Maironio gatve vyks Užupio Kaziukas.

Vilniaus miesto savivaldybė perspėja, kad renginio metu bus ribojamas eismas Senamiestyje, taip pat keisis per šią miesto dalį važiuojančių autobusų maršrutai.

Kaziuko mugė kilo iš šventojo karalaičio Kazimiero procesijų, rengiamų nuo 1604 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius