-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 25

Vilniuje vokiečiai kino kūrėjai atrado Naująją Zelandiją

Vokietijos „Spiegel TV“ šiuo metu Vilniuje filmuoja dokumentinį serialą „Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“, kuris bus rodomas per Vokietijos populiarų dokumentinių filmų kanalą ZDF ir kiekvieną savaitę jį galės pamatyti nuo trijų iki penkių milijonų žiūrovų.
„Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“ filmavimas
„Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“ filmavimas

„Spiegel TV  Vilniuje filmuoja jau ne pirmą kartą, nes jūsų miestas užsitarnavo labai gerą vardą tarp mūsų kino profesionalų. Tai labai gražus miestas, kuriame yra daug įvairių, puikių vietų filmuoti – tai mums labai svarbu. Ir dar kas ne mažiau svarbu, viskas čia pasiekiama per pusvalandį – ir gamta, ir miestas. Kiek daug turite gražių senų pastatų ir iš išorės, ir iš vidaus! Darbai vyksta sklandžiai – lietuviai aukšto lygio profesionalai šiame ir moderniame, ir istoriniame mieste“, – sakė prodiuseris Niko Guntheris.

Filmo „Nuotykiai Naujoje Zelandijoje” veiksmas vyksta 19 amžiuje. Tai dviejų dalių dokumentinė istorija, kurioje pasakojama apie tuo metu gyvenusį vokiečių mokslininką, drabužių fabriką turintį verslininką, kuris persikėlė tyrinėti į Naująją Zelandiją gamtos. Kitoje filmo dalyje pasakojama, kaip šiais laikais Naujoje Zelandijoje gyvena vokiečiai.

„Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“ filmavimas
„Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“ filmavimas

„Šiuo metu kita komandos dalis filmuoja Naujoje Zelandijoje. Šešių vokiečių komanda talkina apie keturiasdešimt lietuvių. Džiaugiamės, kad vertinama mūsų aktorių, kitų  lietuvių kino profesionalų patirtis ir, kad vokiečiai vis grįžta pas mus“, – sakė Vilniaus kino biuro direktorė Jūratė Pazikaitė.

Filmas sukamas su vietine lietuvių prodiuserine firma „Baltijos filmų paslaugos“ Žygimantų gatvėje, taip pat Trakų Vokėje, dokumentika bus rodoma 2014 metų pabaigoje.  

„Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“ filmavimas
„Nuotykiai Naujoje Zelandijoje“ filmavimas

Vien pernai  Vilniuje nufilmuoti 37 filmai, iš kurių vienuolika – užsienio,  kurių biudžetas buvo daugiau nei 28,2 mln. litų, sukurta 3417 darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius