Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 05 12

Vilnius ieško drąsiausio jaunojo vilniečio premijos laureato

Garbinga premija už drąsą antrus metus iš eilės ruošiama jaunam vilniečiui ar vilnietei. Teikti nominacijas Mečislovo Dordziko premijai, skiriamai vaikams ir jaunuoliams iki 19-os metų, kviečiami sostinės gyventojai.
Vilnius ieško drąsiausio jaunojo vilniečio premijos laureato
Vilnius ieško drąsiausio jaunojo vilniečio premijos laureato / Sauliaus Žiūros nuotr.

Vilniuje – daug drąsių ir pasiaukojančių žmonių. Neabejojama, kad ir šiemet atsiras jaunuolių, vaikų, apie kurių gerus ir drąsius darbus turi išgirsti kiti.

16-metis M. Dordzikas, kurio vardu pavadinta premija, prieš 91 metus per didįjį Vilniaus potvynį bandė išgelbėti Vilnelėje skęstantį berniuką. Deja, ir herojiškai į pagalbą skubėjęs M. Dordzikas, ir į upę įkritęs mažametis Chackelis Charmacas žuvo.

Praėjusiais metais pirmoji Mečislovo Dordziko vardo premija atiteko VGTU inžinerijos licėjaus devintokui Vytautui Žebrauskui už drąsą kalbėti ir didinti suvokimą apie autizmą. Šiandien drąsa yra ir užstoti silpnesnį, ir palaikyti kitokį negu visi. Vytautas savo pavyzdžiu parodė drąsą, tikimasi, kad jo istorija įkvėpė daugelį Vilniaus jaunuolių. Premijos laimėtojas su šeima turėjo galimybę apsilankyti Romoje, Italijoje, o švenčiant sostinės 699-ąjį gimtadienį jis buvo pakviestas prie Rotušės iškilmingai iškelti Vilniaus miesto vėliavą.

Sauliaus Žiūros nuotr./Paminklas M.Dordzikui
Sauliaus Žiūros nuotr./Paminklas M.Dordzikui

Nominacijas vilniečiai gali teikti adresu drasa@vilnius.lt iki gegužės 22 d. Laiške būtina nurodyti, už kokį poelgį ar veiklą vaikas ar jaunuolis siūlomas apdovanoti, ir nepamiršti nurodyti savo kontaktų.

Premija už drąsą bus teikiama birželio 1-ąją – Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Nepiniginė M. Dordziko premija yra 1000 eurų vertės.


Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės užsakymą. Turinys apmokėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius