Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 27

Vilnius švarinasi: valant gatves surinkta 516 tonų nešvarumų

Praėjusios savaitės pabaigoje sostinėje prasidėjo pavasarinis gatvių valymas nuo per žiemos sezoną susikaupusio smėlio, druskų ir kitų nešvarumų. Šiuo metu gatves valo net 20 specialių vakuuminių mašinų. Jomis kelininkai apima daugiau kaip pusę šimto gatvių – 110 kilometrų teritoriją. Iki gegužės planuojama išvalyti ir likusią dalį – daugiau kaip 500 gatvių.
Vilnius švarinasi: valant gatves surinkta 516 tonų nešvarumų
Vilnius švarinasi: valant gatves surinkta 516 tonų nešvarumų / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Savaitgalį darbai vyko itin intensyviai – buvo valomos senamiestis – Kosčiuškos, Trakų, Pylimo, Olandų, Kauno, Šopeno, Krivių, Filaretų, Polocko, Sluškų, Žvėrynas, Pieninės, Latvių, Kraševskio, Pušų, Treniotos, Moniuškos, Jasinskio, Pamėnkalnio, Stulginskio, Jakšto, Gynėjų, Pylimo, Vrublevskio gatvės ir Mindaugo tilto skveras. Taip pat pradėti valymo darbai ir Naujamiestyje, Šnipiškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Pilaitėje, Šeškinėje, Fabijoniškėse, Pašilaičiuose, Justiniškėse, Viršuliškėse, Žirmūnuose, Santariškėse, Antakalnyje“, – antradienį žiniasklaidai išplatintame pranešime teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius švarinasi: valant gatves surinkta 516 tonų nešvarumų
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilnius švarinasi: valant gatves surinkta 516 tonų nešvarumų

Jos teigimu, iki gegužės mėnesio vakuuminiu būdu bus išvalytos ir likusios sostinės gatvės, iš viso – daugiau kaip 500. Kad gatvės būtų švariai išvalytos, jos paprastai valomos 4–5 kartus.

„Prieš mažiau nei savaitę pradėjus pavasarinį gatvių valymą, Vilniuje surinkta apie 516 tonų po žiemos sezono sostinės gatvėse susikaupusio smėlio, druskos ir kitų nešvarumų. Pirmiausia išvalomos magistralines gatvės ir gatvės, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Visi darbai atliekami nakties metu, kad dieną mieste nesusidarytų automobilių spūstys ir vairuotojai nepatirtų nepatogumų“, – rašoma pranešime.

Per mėnesį, kaip tikina savivaldybė, paprastai nuvaloma apie 450 tūkst. kv. m gatvių: „Specialiu, drėkinimo būdu gatvės pradedamos valyti šiek tiek vėliau, kai vidutinė oro temperatūra laikosi teigiama. Tuomet reprezentacinės miesto gatvės, kurių plotas siekia apie 104,4 tūkst. kv. metrų, yra valomos drėkinant 4–5 kartus per mėnesį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius