Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 05 /15:28

Vingio parkas atsinaujina ir kviečia į šventę „PaVINGiuojam“

Vingio parke tris dienas vyks šiltojo sezono pradžios šventė „PaVINGiuojam“, kurios metu lankytojai galės pasinaudoti naujai įkurtomis grilio ir piknikų zonomis, vaikai turės galimybę pasižaisti lauko darželyje, jaunimas – pasportuoti išplėstoje treniruoklių aikštelėje.
Vingio parkas atsinaujino: virsta miestietišku parku
Atsinaujinęs Vingio parkas ir šventė „PaVINGiuojam“ / Viktorija Savicka/15min nuotr.

„Vingio parkas yra žaliasis Vilniaus traukos centras, kurio gali pavydėti kiti miestai, todėl būtina jį toliau puoselėti, atnaujinti ir visapusiškai išnaudoti poilsiui ir aktyviam laisvalaikiui gamtoje. Kviečiu visus vilniečius dalyvauti istorinio parko atgimime ir pasidžiaugti sutvarkytu parku“, – kalbėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vingio parkas yra žaliasis Vilniaus traukos centras, kurio gali pavydėti kiti miestai, todėl būtina jį toliau puoselėti, atnaujinti ir visapusiškai išnaudoti poilsiui ir aktyviam laisvalaikiui gamtoje.

Daugumai pušų Vingio parke jau gerokai per du ar net tris šimtus metų. Kad parkas atsinaujintų, atkuriamas pušynas, šiemet pasodinta daugiau kaip 2000 naujų pušaičių.

Naujais sodinukais parkas bus papildomas kasmet. Iš viso kraštovaizdžio formavimo priemonėmis sutvarkyta, išvalyta daugiau negu du trečdaliai miško parko.

Naujovės parke

Iki šiltojo sezono pradžios parke atnaujinta 50 suoliukų, šiais metais bus likę pakeisti dar 120, parke pastatytos krypčių nuorodos, atsiras ir takų pavadinimai, nauji stendai.

Dar daugiau – baigiama naujai išasfaltuoti 4 km nusidėvėjusių parko takelių, išplėsta treniruoklių aikštelė, įrengtos naujos lauko tinklinio aikštelės, vasaros sezono pradžiai pradžiugins naujos lauko badmintono aikštelės.

Mažųjų vilniečių laukia parke įrengtas lauko vaikų darželis. Sporto mėgėjams – atnaujinti sporto įrenginiai sveikatingumo take, o keturkojai augintiniai jau gali treniruotis naujai sutvarkytoje šunų aikštelėje.

Pasivaikščiojimams atverti 7 km besidriekiantys miško takeliai, priėjimai prie Neries. Naujovė parke – grilio zona, kur jau nuo šiandienos vilniečiai gali skaniai leisti laisvalaikį. Įrengtos viešos, griliui pritaikytos vietos, kur 4 griliais vienu metu galės naudotis šeimos ar draugų kompanijos.

Naujoji piknikų zona, įsikūrusi netoli Žvėryno pėsčiųjų tilto, nuo šiol leis vilniečiams lanksčiau planuoti savo laisvalaikį ir išsiruošti į iškylas gamtoje ekspromtu.

„Europos sostinės gyventojui yra įprasta po darbų keliauti į parką piknikui, aktyviam laisvalaikiui ar griliui. Ilgus metus vilniečiai buvo gana konservatyvūs ir laisvalaikį miesto žaliosiose erdvėse leisdavo palyginus retai, o grilinimui Vilniuje apskritai nebuvo sudaryta sąlygų. Šiandien galime drąsiai pasakyti, kad kepti maistą ant grotelių savo mieste tampa vis dažnesniu vilniečių užsiėmimu, kaip ir minti dviratį ar vedžioti šunį“, – sako R. Šimašius.

Patogus atvykimas į parką

Vingio parkas yra labiausiai vilniečių lankomas ir mylimas miesto parkas. Kasmet čia apsilanko nuo 300 iki 400 tūkstančių žmonių.

Vilniečiai skatinami į parką atvykti dviračiais, viešuoju transportu ar pėsčiomis, tačiau yra gerų žinių ir iš toliau atvažiuojantiems automobiliais: gegužės mėnesį prie parko bus įrengti „žalieji koriai“ - apie 70 naujų automobilių statymo vietų, išplečiant esamą parkavimo aikštelę, esančią prie įvažiavimo į Vingio parką iš Geležinio Vilko gatvės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Ženklais šeimoms bus pažymėtos išskirtos automobilių statymo vietos šeimoms. Parke planuojama įrengti daugiau vandens gertuvių prie centrinės Vingio parko aikštės ir pastatyti naujus konteinerių tipo tualetus.

Renginiai Vingio parke

2018 metais Vingio parke vyks vienas didžiųjų Lietuvos šimtmečio dainų šventė „Vardan tos...“, į kurią atvyks apie 40 tūkst. dalyvių iš Lietuvos ir užsienio, todėl iki šventės ketinama rekonstruoti Vingio parko estradą (kartu su Vyriausybės lėšomis).

Gegužės 5-7 dienomis savivaldybė kviečia visus aktyviai praleisti savaitgalį parke, pasigrožėti sužydusiu VU Botanikos sodu šalia parko, sportuoti su „Sveiku miestu". Kiekvieną renginio dieną Vingio parko lankytojų lauks daugybė skirtingų įdomių užsiėmimų, tad sau patinkančią veiklą šventėje ras jaunimas ir senjorai, sportininkai ir gamtos mylėtojai, šeimos su mažyliais ir Mamos dienos proga savo mamas pasveikinti skubėsiantys vaikai.

Atvykti į pavasario šventę „PaVINGiuojam“ savivaldybė kviečia dviračiais arba siūlo rinktis viešąjį transportą. O kad būtų patogiau ir aiškiau – žemėlapyje sužymėjo vietas, kur nedideliu spinduliu aplink parką galima rasti oranžinių dviračių nuomos punktus, kokie viešojo transporto maršrutai važiuoja pro parką.

VIDEO: Šventė „PaVINGiuojam“

Atvykusiems iki parko automobiliais, rekomenduojama juos pasistatyti stovėjimo aikštelėje prie „Ergo“, „Litexpo“, arba Giraitės g. 3 prie buvusio kelių policijos pastato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius