-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įteikti apdovanojimai už švietėjišką veiklą ir nuopelnus globojant ir gelbstint gyvūnus

Pasaulinei gyvūnų globos dienai skirtame renginyje, kuris šį savaitgalį vyko Gargžduose, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau 11 kartą apdovanojo žmones, nelikusius abejingus apleistų, kenčiančių ar sužeistų gyvūnų skausmui, savo švietėjiška veikla prisidėjusius sprendžiant gyvūnų gerovės ir globos problemas.
Ženklas „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“
Ženklas „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“ / VMVT nuotr.

Šiais metais ženklu „Sekime šv. Pranciškaus pavyzdžiu“ apdovanota privati veterinarijos gydytoja, gyvūnų globėja Rita Ilgūnė – už pagalbą atstumtiems, pamestiems, sužeistiems, neprižiūrimiems, kenčiantiems gyvūnams ir visuomenės švietimą gyvūnų globos klausimais.

Už originalius sumanymus organizuojant moksleivių ir visuomenės švietimą, kūrybinę veiklą gyvūnų globos ir gerovės klausimais, už rūpestį ir pagalbą kenčiantiems, sužeistiems gyvūnams padėkos pareikštos Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijos pradinių klasių mokytojai Janinai Jankienei ir Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos mokytojai ekspertei Rimutei Morozovienei.

Už neabejingumą pamestiems, sužeistiems, neprižiūrimiems, kenčiantiems, badaujantiems gyvūnams, už rūpestį ir pagalbą jiems bei švietėjišką veiklą gyvūnų gerovės klausimais padėkos pareikštos Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos narei Ritai Baronaitei, sodybos „Vienkiemis“ savininkui Algiui Šoblinskui, viešosios įstaigos „Lesė“ padalinio vadovei Tautmilei Stanevičiūtei, ir gyvūnų globėjui Edmundui Šiudeikiui.

Šakių rajono Voniškių žemės ūkio bendrovės vadovui Henrikui Braškiui pareikšta padėka už inovatyvių sprendimų įgyvendinimą gerinant laikomų gyvūnų gerovės sąlygas, o Tauragės rajono savivaldybės Batakių seniūnijos seniūnui Jonui Juozapaičiui – už bendradarbiavimą, sprendžiant gyvūnų gerovės problemas ir pagalbą organizuojant gyvūnų priežiūrą.

Už profesionalią pagalbą ir nuoširdumą padedant kenčiantiems gyvūnams, padėka pareikšta privačiam veterinarijos gydytojui Kęstučiui Petravičiui.

Laikraščio „Biržiečių žodis“ vyriausiajai redaktorei Janinai Bagdonienei padėka pareikšta už visuomenės švietimą gyvūnų gerovės klausimais, o Utenos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiajai veterinarijos gydytojai – inspektorei Daivai Tumėnienei – už švietėjišką veiklą, principingą ir sąžiningą darbą vykdant gyvūnų gerovės reikalavimų įgyvendinimo valstybinę veterinarinę kontrolę.

Pasaulinė gyvūnijos ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio, gyvūnų globėjo, diena kasmet minima spalio 4-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius