Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 09 21

„Lietuvos ryte“ – įžaidėjas iš Juodkalnijos Goranas Jeretinas

Vilniaus „Lietuvos rytas“ rado, kuo užpildyti spragą dėl nugaros traumos mažiausiai mėnesiui iš rikiuotės iškritus įžaidėjui Aleksandrui Rašičiui. Vilniaus komanda sudarė laikiną sutartį su Juodkalnijos rinktinės gynėju Goranu Jeretinu.
Goranas Jeretinas
Goranas Jeretinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

32 metų gynėjas praėjusį sezoną atstovavo Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai, kurią treniravo Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

„Goranas – patyręs įžaidėjas. Jis nemažai padėjo „Lokomotiv“ klubui. Apie šį krepšininką šį tą pasako faktas, kad jis yra atstovavęs Tel Avivo „Maccabi“ ekipai. Kaip ir dera įžaidėjui, jis supranta žaidimą, sugeba patikimai vadovauti komandai, gerai atlieka derinį 2 prieš 2, vadinamąjį „pick and roll“.

Tokie žaidėjai kaip Goranas vadinami „combo“. Jis ne tik gali atiduoti perdavimą, bet ir turi neprastą metimą, įskaitant ir tritaškius. Svarbu, kad juodkalnietis, net pakilęs nuo atsarginių suolo, į žaidimą gali įnešti daug energijos“, – pasakojo K.Kemzūra.

Europos čempionate per šešerias rungtynes G.Jeretinas pelnydavo po 10,4 taško, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po vieną kamuolį.

Per savo karjerą G.Jeretinas yra žaidęs Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), Sankt Peterburgo „Dinamo“ (Rusija), Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija), Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), Berlyno „Alba“ (Vokietija), Kijevo „BC Kyiv“ (Ukraina) komandose.

Praėjusį sezoną Krasnodaro komandai per Europos taurės turnyro rungtynes G.Jeretinas pelnydavo po 10,4 taško ir atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius