Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 23

Anglija ruošiasi ypatingoms rungtynėms: uždaromos mokyklos ir daugybė įmonių

Anglijoje šis trečiadienis – ypatinga diena. Anglijos rinktinė šiandien pasaulio futbolo čempionate žaidžia su Slovėnija ir būtent per šias rungtynes paaiškės, ar anglai tęs pasirodymą čempionate. Ta proga anksčiau darbą baigs mokyklos ir daugelis įmonių. Tuo tarpu rinktinėje pozityvesnės nuotaikos – pranešama, kad žaidėjai susitelkę rungtynėmis ir baigė tarpusavio nesutarimus.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anglija trečiadienį privalo laimėti prieš Slovėniją, jeigu nori tęsti pasirodymą pasaulio futbolo čempionate. Ar tai jiems pavyks, šiandien stebės milijonai britų. Panašu, kad rungtynių metu šalyje daugelis įmonių neveiks, skelbia dailymail.co.uk.

Britų žiniasklaida skelbia, kad daugelis mokyklų Didžiojoje Britanijoje šiandien  nusprendė anksčiau baigti darbą, kad mokiniai galėtų eiti stebėti rungtynių. Mokyklose, kuriose pamokos vis dėlto vyks, planuojama rungtynes rodyti ekranuose.

Nemažai įmonių Didžiojoje Britanijoje taip pat ketina baigti darbą prieš pat prasidedant rungtynėms. Apklausa rodo, kad apie 40 proc. įmonių jau dabar apsisprendusios rungtynių metu nedirbti. Kai kurios kitos įmonės nusprendė nenutraukti veiklos per rungtynes, tačiau darbuotojams bus leidžiama stebėti jas darbo metu.

Apklausos rodo, kad penktadalis darbuotojų šiandien ketina anksčiau eiti namo, skelbia „Sky News.“

Verslininkų nerimas

Su nerimu šių rungtynių laukia ir daugybė britų barų, atributikos gamintojų. Skaičiuojama, kad jeigu Anglija nelaimės prieš Slovėniją, įvairių įmonių nuostoliai gali siekti net 1,4 mlrd. svarų sterlingų.

Buvo skaičiuojama, kad jeigu Anglija žygiuos iki finalo, futbolo gerbėjai išleis apie 2,3 mlrd. svarų sterlingų. Tačiau jeigu rinktinė iškris jau dabar, gali būti išleista vos 838 mln. svarų sterlingų.

Bet kuriuo atveju, barai šiandien užsidirbs kaip reikiant – manoma, kad jų apyvarta bus didžiausia per kelis metus.

Demonstruoja ryžtą

Tuo tarpu patys Anglijos žaidėjai demonstruoja ryžtą laimėti rungtynes. „Chelsea“ žaidėjas Johnas Terry dienraščiui „The Sun“ sakė, kad nesugebėjimas patekti į kitą etapą Pietų Afrikos Respublikoje būtų didžiausias nusivylimas per karjerą. „Aš galiu susitaikyti su pralaimėjimu, tačiau negaliu susitaikyti su tuo, kaip mes žaidėme“, – sakė futbolininkas ir pareiškė, kad komanda kupina ryžto nugalėti.

J.Terry taip pat atsiprašė rinktinės trenerio Fabio Capello už išsakytą kritiką šio atžvilgiu bei parinktai taktikai. Duodamas interviu „Daily Mail“ žaidėjas atsiprašė tiek trenerio, tiek kitų žaidėjų ir pareiškė, kad F.Capello turi visišką jo palaikymą. „Aš noriu užmiršti tai, kas buvo, ir susikoncentruoti į rungtynes, nes pergalė mums yra labai svarbi“, – sakė futbolininkas.

Savo ruožtu F.Capello pareiškė, kad nebuvo svarstoma J.Terry pašalinti iš rinktinės, nes jis yra itin svarbus žaidėjas. Treneris taip pat teigė, jog komanda įtemptai treniruojasi ir padarys viską, kad laimėtų. „Mums galioja tik vienas rezultatas“, – prieš rungtynes sakė nemažai kritikos sulaukęs treneris. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius