-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 13

Ganos rinktinė įrodė pranašumą prieš Serbiją (nuotraukos, statistika, komentarai)

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vykstančio pasaulio futbolo čempionato D grupės kovas pradėjo Serbijos ir Ganos nacionalinių vienuolikių dvikova. Visą mačą žaidimo vadžias savo rankose laikę afrikiečiai rungtynių pabaigoje išnaudojo vieno žaidėjo pranašumą ir šventė pergalę minimaliu rezultatu 1:0 (0:0).
A.Gyanas džiaugiasi įvarčiu
Geriausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas vienintelio įvarčio autorius Ganos puolėjas A.Gyanas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Statistika Serbija

Kitose D grupės rungtynėse sekmadienį dar varžysis Vokietijos ir Australijos nacionalinės vienuolikės.

Serbijos ir Ganos futbolininkų dvikova vyko Pretorijos mieste įsikūrusiame stadione „Loftus Versfeld“, kuriame varžybas gali stebėti iki 42,8 tūkst. žiūrovų. Mačui teisėjavo arbitras iš Argentinos Hectoras Baldassi.

Aktyviau mačą pradėjo Ganos rinktinė. Juodosiomis Žvaigždėmis pravardžiuojami futbolininkai jau pirmosiomis minutėmis surengė ne vieną pavojingą ataką. Afrikiečiai ir toliau tvirtai laikė mačo vadeles savo rankose, tuo tarpu serbai buvo priversti akylai gintis ir tenkintis retomis viešnagėmis prie varžovų vartų.

Pirmam kėlinui artėjant prie pabaigos Ganos rinktinės atakų škvalas kiek aprimo ir žaidimas išsilygino. Per pirmas 45 minutes komandoms įvarčių įmušti nepavyko (0:0).

Po pertraukos pavojingesni vėl atrodė Ganos futbolininkai, tačiau jiems vis pritrūkdavo sėkmės ir taiklumo paskutinėmis atakų akimirkomis. Serbų situacija pasidarė dar sudėtingesnė 74-ą minutę. Neleistinai varžovų puolėją sustabdęs gynėjas A.Lukovičius buvo „apdovanotas“ antrąja geltonąja kortele ir priverstas palikti aikštę.

Nors po šio epizodo serbai surengė keletą labai pavojingų išpuolių, Ganos futbolininkai netrukus išsiveržė į priekį. Z.Kuzmanovičius sužaidė ranka savo baudos aikštelėje ir mačo arbitras nedvejodamas parodė į 11 metrų žymą. Baudinį sėkmingai realizavo A.Gyanas (84 min.).

Pačioje mačo pabaigoje A.Gyanas dar pataikė į virpstą, tačiau rezultatas nebepasikeitė ir Ganos futbolininkai čempionatą pradėjo svarbia pergale rezultatu1:0.

Geriausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas vienintelio įvarčio autorius Ganos puolėjas A.Gyanas.

„Po tiek atiduotų jėgų būti išrinktam geriausiu rungtynių žaidėju – fantastiškas jausmas. Man pasisekė, kad pelniau pergalingą įvartį. Šiandien atrodėme daugiau patyrę ir žaidėme geriau. Noriu padėkoti gerbėjams – visa Afrika serga už mus“, – džiaugėsi A.Gyanas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius