Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 08

Futbolas pažadino lietuvių emocijas

Lietuviai, stebėdami futbolo rungtynes, tampa ypač karšta tauta. Tuo galėjo įsitikinti į Vilniaus Rotušės aikštę stebėti antrųjų pasaulio futbolo čempionato pusfinalio rungtynių tarp Vokietijos ir Ispanijos rinktinių sugužėję miestiečiai bei miesto svečiai.
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Emocijos Futbolas

Net ir neturėdami savo atstovų čempionate, lietuviai sirgo taip pat aistringai, kaip savo šalių rinktines palaikę vokiečiai ir ispanai.

Dėl gausaus iš užsienio atvykusių ir į Rotušės aikštę susirinkusių sirgalių būrio, aikštėje buvo juokaujama, kad šią futbolo varžybų stebėjimo vietą būtina įtraukti ir į turizmo maršrutus. Garbaus amžiaus vokiečių turistų grupė, dėl saviškių pergalės nerimaujantys ispanų senjorai, iš užsienio šalių atvykęs jaunimas – visi, neatitraukdami akių nuo ekrano, laukė pergalės.

Įtemptas ir nerezultatyvus pirmasis rungtynių kėlinys nuolat iš vietų kėlė sirgalius, pajutusius bent menkiausią įvarčio galimybę. Emocijos lydėjo ir visą antrąjį rungtynių kėlinį. Kulminaciją jos pasiekė ispanams išsiveržus į priekį 1:0. Nuvilnijusi džiaugsmo, sumišusio su nusivylimu, banga buvo girdima ir už Rotušės aikštės ribų.

Gausus Vokietijos rinktinės sirgalių būrys po Ispanijos rinktinės įvarčio nė nemėgino slėpti įtampos – laiko išlyginti rezultatui liko visai nedaug. Deja, džiugių akimirkų jiems patirti neteko. Rungtynėms pasibaigus, aikštėje dar ilgai tvyrojo ir pergalės džiaugsmas, ir nusivylimo kartėlis, o racionalieji sirgaliai jau diskutavo, ar Ispanijos rinktinė yra pakankamai parankus varžovas lietuvių pamėgtiems olandams.

Savo spėjimus pasitikrinti sirgaliai galės jau liepos 11 dieną (sekmadienį), stebėdami tiesioginę Pasaulio futbolo čempionato finalo transliaciją Vilniaus Rotušės aikštėje. Liepos 10 dieną (šeštadienį) bus transliuojama dvikova dėl trečiosios vietos, kurioje susitiks Vokietijos ir Urugvajaus rinktinės.  Visų rungtynių pradžia – 21.30 val.

Pasaulio futbolo čempionato rungtynės transliuojamos per didžiausią Lietuvoje mobilų TEOBUSO ekraną, užtikrinantį ypač aukštą vaizdo ir garso kokybę.

Organizatoriai taip pat primena, kad futbolo ištroškę aistruoliai kiekvieną dieną gali „sirgti“ ir už Lietuvos jaunuosius bei suaugusius futbolo entuziastus – aikštėje vyksta mini futbolo turnyras, kuriame grumiasi komandos trys prieš tris. Liepos 6–10 dienomis komandų laukia atrankinės varžybos, liepos 11 dieną, nuo 19 valandos – finalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius