Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 12

Ispanijos pergalės išpranašavimas Pauliui veikiausiai bus paskutinis

Sekmadienį vykęs pasaulio futbolo čempionato finalas, kuriame Ispanija 1:0 įveikė Olandiją, padėjo pasiekti stulbinamą rekordą aštuonkojui orakului Pauliui – per planetos pirmenybes jis pateikė net aštuonis tikslius spėjimus.
Aštuonkojis Paulis
Aštuonkojis Paulis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Aiškiaregis iš jūros, gyvenantis „Sea Life“ akvariume Vokietijos mieste Oberhauzene, pasaulio futbolo čempionato sensacija tapo, kai tiksliai atspėjo, kaip baigsis visos septynerios vokiečių rinktinės rungtynės Pietų Afrikos Respublikoje surengtose pirmenybėse.

Ispanų triumfas moliuskui atnešė aštuntą tikslų spėjimą, nes būtent šiai rinktinei jis buvo išpranašavęs pergalę per lemiamas pirmenybių rungtynes.

Kaip praėjusį penktadienį ir pranašavo Paulis, ispanai pirmą kartą šalies istorijoje iškovojo pasaulio futbolo čempionato auksą, kai per antrąjį pratęsimo kėlinį, 116-ą minutę, Andresas Iniesta įmušė įvartį ir taip palaužė olandų rinktinę.

Aštuonkojis taip pat tiksliai išpranašavo, kad šeštadienį rungtynėse dėl trečios vietos Vokietijos rinktinė įveiks Urugvajaus vienuolikę.

Kaip jau žinoma, praėjusią savaitę Pauliui į akvariumą buvo nuleistos dvi skaidrios dėžutės su maistu, ant kurių buvo priklijuotos dviejų šalių, kurių rinktinių laukė rungtynės, vėliavos. Abu kartus Paulis iš karto pasirinko teisingą dėžutę ir pasiėmė iš jos maisto.

Tačiau šiam aštuonkojui, kuris išvydo pasaulį Anglijoje, dėl ekstrasenso savybių iškilo rimtas pavojus. Jis užsitraukė vokiečių futbolo aistruolių nemalonę, kai nusprendė, kad jų šalies rinktinė pralaimės Ispanijai čempionato pusfinalyje. Įsiutę vokiečiai net grasino paspirginti orakulą ant ugnies.

Ispanijos ministras pirmininkas Jose Luizas Rodriguezas-Zapatero paragino aštuonkojui skirti apsauginius.

„Esu susirūpinęs dėl aštuonkojo. Svarstau galimybę pasiųsti jam apsauginių komandą“, – radijui „Cadena Ser“ juokaudamas sakė J.L.Rodriguezas-Zapatero.

Savo ruožtu Ispanijos pramonės ministras Miguelis Sebastianas sakė, kad moliuskas turi būti nedelsiant perkeltas į Ispanija, kad būtų galima „užtikrinti jam saugumą“.

Ispanijos pergalės išpranašavimas Pauliui veikiausiai bus paskutinis: pustrečių metų aštuonkojis jau laikytinas senoliu pensininku. Galvakojai moliuskai paprastai negyvena ilgiau nei trejus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius